Greenchoice werkt mee aan nieuw zonne-energiepark


Greenchoice werkt mee aan nieuw zonne-energiepark

Zelf duurzame energie opwekken zonder zonnepanelen op uw dak? Het wordt tegenwoordig steeds eenvoudiger. Deze week startte energieleverancier Greenchoice met de inschrijving voor een nieuwe zonne-energiepark aan de A15 vlakbij Barendrecht. Op een braakliggend stuk land zullen daar 1500 zonnepanelen geplaatst worden. Voldoende zonnepanelen om 80 huishoudens van energie te kunnen voorzien.

Zonne-energiepark langs de A15

Het nieuwe zonne-energiepark is een gezamenlijk project van energieleverancier Greenchoice, Solar Green Point en milieuorganisatie Natuur & Milieu. Solar Green Point heeft een speciale coöperatie opgericht waarbij deelnemers zich kunnen aansluiten en zo mee kunnen werken aan de bouw van het zonnepark. Energieleverancier Greenchoice verrekent de opgewekte zonne-energie en het voordeel op de energiebelasting naar de deelnemers van de coöperatie.

Speciaal voor Barendrecht

Het nieuwe zonnepark langs de snelweg is speciaal bedoeld voor inwoners uit Barendrecht. Hierbij gaat het voornamelijk om mensen die wonen in de postcodegebieden 2991, 2992, 2993, 2994, 3076, 3084 en 3274. Het zonnepark van de gezamenlijk plannen is onderdeel van een ander groter project, namelijk Project A15. Het doel van dit project is om 40.000 mensen in elektrische deelauto’s te laten rijden. Deze elektrisch auto’s moeten allemaal worden voor van stroom afkomstig uit lokale windmolens en zonneparken.

Energiecoöperaties steeds populairder

Wanneer consumenten één of meerdere panelen aanschaffen worden zij automatisch lid van de energiecoöperatie die actief is zonder winstoogmerk. Hierdoor profiteren deelnemers van gunstige belastingregelingen, waardoor zij geen energiebelasting betalen over de opgewekte zonne-energie. Energieleverancier Greenchoice is nu al betrokken bij 45 energiecoöperaties in heel Nederland.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.