Energieleverancier Pure Energie opnieuw de groenste


pure-energie-energieleverancier

Uit het jaarlijks duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, het Wereld Natuurfonds, Greenpeace, Wise en Hivos blijkt dat energieleverancier Pure Energie (samen met Qurrent en Huismerk Energie) opnieuw de groenste energieleverancier van Nederland is. Het is de derde keer op rij dat de energieleverancier van De Raedthuys Groep verkozen is tot duurzaamste energieleverancier.

Onderzoek onder ruim 30 energieleveranciers

In het onderzoek werd gekeken naar de wijze waarop een dertigtal energieleveranciers energie opwekken. ​Net als in 2014 moest Pure Energie de eerste plek delen met energieleveranciers Qurrent en Huismerk Energie. “Bij het onderzoek worden handelaren in groene stroom en producenten op één hoop gegooid”, zegt eigenaar Alfons Wispels. “Maar wij verkopen niet alleen energie, we produceren het ook.”

Eigen windmolens

De energie geleverd door Pure Energie wordt opgewekt door een zeventigtal windmolens in Nederland. Alleen in 2015 kwamen er al 13 nieuwe windmolens bij (onder andere langs de A1 bij Deventer). De windturbines van Pure Energie zijn in totaal goed voor een productie van 135 Megawatt duurzame energie. Dit is voldoende energie voor 90.000 huishoudens. De energieleverancier heeft alle windmolens zelf laten bouwen en verkoopt de duurzame energie via de beurs of rechtstreeks aan de Nederlandse consument.

Focus op Nederlandse wind-energie

Ongeveer 5% van de totale omzet komt nu bij Pure Energie uit zonne-energie. “Dat percentage gaat groeien”, voorspelt Wispels. “Binnenkort presenteren we plannen voor een groot project in zonne-energie.” Wanneer hier meer bekend over wordt zullen we het u zeker laten weten. Wilt u ook kiezen voor de duurzaamste energie van Nederland? Bekijk dan hier het bedrijfsprofiel van Pure Energie!

Wilt u ook kiezen voor echt duurzame energie uit Nederland? Kijk voor meer informatie op het bedrijfsprofiel van Pure Energie of Qurrent!


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.