Kernenergie

kernenergie-kernreactor

Kernenergie is energie die is opgewekt door middel van kernreacties, de reacties waarbij atoomkernen zijn betrokken. Bij kernenergie komt enorm veel warmte vrij, dat op ouderwetse methode wordt omgezet in energie. Dit gebeurd onder andere door middel van stoom, turbines en generatoren.

 

Kernenergie in Nederland

In Nederland hebben we twee kerncentrales, een in Dodewaard en een in Borssele. De reactor in Dodewaard is in 1997 gesloten, de andere is nog in werking en goed voor 3,9 procent van de Nederlandse productie aan stroom.

 

Discussie over kernenergie

Het opwekken van energie door middel van kernreacties lijdt tot veel discussie. Voorstanders vinden kernenergie een schone en veilige energiebron, met een lage uitstoot. Tegenstanders van kernenergie beweren dat deze vorm van energieopwekking vele bedreigingen voor mens en milieu met zich meebrengt.

Kernenergie is grijze energie. Er komen namelijk geen milieubelastende gassen vrij maar er is wel sprake van schadelijk afval.

 


Energie vergelijken en overstappen via Goedkope Energie en Gas.nl

goedkope-energie--gas-beoordeling

Met onze energievergelijker vindt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen en kunt u overstappen naar de goedkoopste energie. Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.