Energietarieven vergelijken

energietarieven-vergelijken-energiemaatschappijen

Energietarieven kunnen per energieleverancier flink verschillen en dit kan op jaarbasis al gauw honderden euro’s schelen. De tarieven voor energie bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen flink per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde leverancier blijven is niet voordelig, daarom is het belangrijk om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via Goedkope Energie en Gas vergelijkt u eenvoudig de prijzen van meer dan 15 leveranciers.

Waarom vergelijken?

  • Slechts enkele minuten werk.
  • Overstappen is eenvoudig en u bespaart eenvoudig.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

 

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor stroom en gas per leverancier flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste kosten die de leverancier in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een contract bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via onze website eenvoudig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

 

Vaste of variabele energietarieven kiezen?

Wanneer u energietarieven gaat vergelijken dan kunt u kiezen voor een contract met vaste of met variabele energietarieven. Vaste energietarieven zet u vast voor een langere periode, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Variabele tarieven kunnen maandelijks, per kwartaal of per half jaar wijzigen. Zo profiteert u dus van prijsdalingen maar kunt u ook meer betalen wanneer de energieprijzen stijgen. Meer weten over vaste en variabele energietarieven? Lees hier meer over vaste en variabele energietarieven!

 

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse huishoudens betaalde in 2013/2014 gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat stroom bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de prijs flink hoger, dit komt door 3,5 cent btw en maar liefst 12 cent energiebelasting. In feite bestaat meer dan de helft van uw energierekening uit energiebelastingen en btw! Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 1.525 m3 gas en 3.340 kWh stroom wat ongeveer neerkomt op een kostenplaatje van €147,00 per maand. Leveranciers mogen zelf hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximum tarief. De maximale energietarieven worden bepaald door de ACM. Kent u uw precieze verbruik? Dan kunt u met onze energievergelijker eenvoudig het voordeligste energiecontract vinden. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de beste deal vinden. Meer weten? Gebruik dan hier onze vergelijker om energietarieven te vergelijken.

 

Vaste energiekosten

Naast de energietarieven bestaat de energierekening ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen flink oplopen. Jaarlijks betaalt u voor stroom gemiddeld al gauw €300,00 vaste kosten per jaar en voor gas ook nog een 215,00. Voor stroom heeft dit voornamelijk te maken met de teruggave energiebelasting en voor gas met de kosten voor de gasaansluiting en de huur van de gasmeter.

 

Energietarieven vergelijken en besparen

Consumenten die bijna nooit overstappen kunnen flink besparen door te switchen van energieleverancier. Als u al langer klant bent bij een energieleverancier betaalt u vaak te veel voor uw energie en liggen de energieprijzen relatief hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €350,00 besparen! Gebruik onze energievergelijker en bespaar op uw rekening door lagere energietarieven of een hoge welkomstbonus / korting!

 

Overstappen; Hoe werkt het?

overstappen-van-energieleverancier-5-eenvoudige-stappen

 

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave