Blauwe energie

blauwe-energie-uitvinding

Het rendement van blauwe energie is onlangs verdrievoudigd door een uitvinding van de Universiteit Utrecht. Blauwe energiecentrales zullen in de toekomst een grote rol gaan spelen bij het opwekken van schone en duurzame energie. Blauwe energie is een simpele uitvinding waarbij zoet en zout water gemengd wordt. Door het mengen van het zoete en zoute water zal spanning worden opgebouwd wat vervolgens omgezet wordt naar stroom. Door de nieuwe uitvinding zal dit proces een stuk effectiever worden.

 

Blauwe energie nu tot 300% effectiever

De nieuwe uitvinding van de Universiteit Utrecht om het zoete water te verwarmen, kan de winning van blauwe energie 300% effectiever maken. Door het water voor te verwarmen tot ongeveer 80 graden zal de winning 3x maal zo hoog zijn. Nederland is een ideaal land om blauwe energie toe te passen aangezien er voldoende plaatsen zijn waar zoet en zout water elkaar treffen. De blauwe energiecentrales kunnen in de toekomst in principe voor één derde van de totale Nederlandse energiebehoefte voorzien.

 

Ander duurzame energiebronnen

Blauwe energie is nog relatief onbekend. Andere duurzame energiebronnen zoals wind, zonne- of waterkrachtenergie hebben zich al langer bewezen. Mede hierdoor worden deze bronnen ook steeds meer en steeds succesvoller toegepast. Meer weten? Klik dan door naar een van de volgende onderwerpen;

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.