Blauwe energie

blauwe-energie-uitvinding

Het rendement van blauwe energie is onlangs verdrievoudigd door een uitvinding van de Universiteit Utrecht. Blauwe energiecentrales zullen in de toekomst een grote rol gaan spelen bij het opwekken van schone en duurzame energie. Blauwe energie is een simpele uitvinding waarbij zoet en zout water gemengd wordt. Door het mengen van het zoete en zoute water zal spanning worden opgebouwd wat vervolgens omgezet wordt naar stroom. Door de nieuwe uitvinding zal dit proces een stuk effectiever worden.

 

Blauwe energie nu tot 300% effectiever

De nieuwe uitvinding van de Universiteit Utrecht om het zoete water te verwarmen, kan de winning van blauwe energie 300% effectiever maken. Door het water voor te verwarmen tot ongeveer 80 graden zal de winning 3x maal zo hoog zijn. Nederland is een ideaal land om blauwe energie toe te passen aangezien er voldoende plaatsen zijn waar zoet en zout water elkaar treffen. De blauwe energiecentrales kunnen in de toekomst in principe voor één derde van de totale Nederlandse energiebehoefte voorzien.

 

Ander duurzame energiebronnen

Blauwe energie is nog relatief onbekend. Andere duurzame energiebronnen zoals wind, zonne- of waterkrachtenergie hebben zich al langer bewezen. Mede hierdoor worden deze bronnen ook steeds meer en steeds succesvoller toegepast. Meer weten? Klik dan door naar een van de volgende onderwerpen;

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave