Winst Duitse E.ON bijna gehalveerd


Het Duitse energiebedrijf E.ON heeft een matig eerste kwartaal gedraaid. De nettowinst halveerde bijna ten opzichte van het eerst kwartaal van 2016. Dit komt onder andere omdat het energieconcern hogere commissies moest betalen voor het gebruik van stroomnetwerken. Daarnaast bleef een van de kerncentrales langer offline dan oorspronkelijk gedacht.

 

Toch nog meer dan 600 miljoen

Ondanks de tegenvallende resultaten boekte het energieconcern toch nog een nettowinst van 628 miljoen euro. Dit is 46 procent lager dan de nettowinst een jaar eerder. Ook de omzet daalde, met 7 procent naar een totaal van 10,5 miljard euro. Dit had als voornaamste reden dat het bedrijf minder wist om te zetten in Groot-Brittannië. Ondanks dit zegt Marc Spieker, Chief financial officier bij E.ON, dat het eerste kwartaal in lijn met de verwachtingen was ondanks lastige marktomstandigheden.

 

Werkzaamheden kerncentrale

Onder andere het onderhoud aan de kerncentrale in Brokdorf, in het noorden van Duitsland, zorgden voor een lagere nettowinst. Aangezien het onderhoud flink uitliep bleef de centrale een stuk langer offline. Wat een hoop geld kost. Verwacht wordt dat de kerncentrale pas vanaf deze maand weer actief is.

 

Positief

Ondanks het slechte eerste kwartaal blijft E.ON vast houden aan de eerder geschatte nettowinst voor 2017. Volgens deze schattingen zou het energieconcern dit jaar tussen de 1,2 en 1,45 miljard euro onderliggende nettowinst draaien. Over het eerste kwartaal behaalde het bedrijf een onderliggende winst van 525 miljoen euro.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.