Kan ik mijn voorschotbedrag wijzigen?


Door het maandelijks betalen van een voorschot verspreid u uw jaarlijkse energiekosten over het hele jaar. De hoogte van het voorschotbedrag wordt door uw energieleverancier bepaalt op basis van onder andere het historische verbruik, de energietarieven en energiebelastingen.

Als consument kunt u vaak online of telefonisch een verzoek indienen om uw voorschotbedrag te verhogen of verlagen. De regels over het wijzigen van het voorschot veranderen per energieleverancier, deze kunt u het beste navragen of op de website opzoeken van uw huidige energiebedrijf. Hierbij is het wel zaak om uw voorschot niet te ver te verlagen, anders kunt u een hoge rekening ontvangen op het einde van het jaar.

 

 

Navigatie

 


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “Kan ik mijn voorschotbedrag wijzigen?

  • John b.

    Onlangs ook mijn voorschot bij de NLE gewijzigd, wel zo handig. Vorig jaar heb ik dit niet gedaan en toen moest ik meteen 300 euro bijbetalen aan het einde van het jaar. Dat is vervelend en kan voor sommige mensen een groot financieel probleem opleveren.