Hoe hoog is de energiebelasting?


Meer dan 40% van uw energierekening bestaat uit de energiebelasting. Voor stroom is de belasting ongeveer 30%. Voor gas ligt de belasting zelfs rond de 55%. Naast de energiebelasting betaalt u ook nog extra heffingen. Zo rekent uw energieleverancier standaard een Opslag Duurzame Energie over elke door u verbruikte kWh of m3 aardgas. En of dat nog niet genoeg is betaalt u ook nog een belasting over eventuele eigen opgewekte energie.

Naast de belastingen betaalt u uiteraard ook 21% btw over alle kosten. Hierbij kunt u onder andere denken aan leveringskosten, transportkosten, uw meterhuur en uw verbruikskosten. Benieuwd wat u het ongeveer kost? Lees op deze pagina meer over de energiebelasting!

 

Navigatie

 


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.