Voor 1 juli overstappen van energieleverancier verstandige keuze


Voor veel consumenten is het slim om voor 1 juli 2017 over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven. Dit komt omdat iedereen met variabele energietarieven, ongeveer 60 procent van de markt, vanaf 1 juli meer zal gaan betalen voor energie. Deze prijsstijging zal er voor zorgen dat consumenten gemiddeld ongeveer €60,00 extra gaan betalen. Deze stijging is voornamelijk te danken aan een stijgende gasprijs.

Klik hier om onze energievergelijker te raadplegen en bespaar eenvoudig €250,00 + op uw energierekening.

 

Tarieven vastzetten

Aangezien de tarieven per 1 juli zullen stijgen raden wij consumenten aan om hun tarieven voor deze tijd vast te zetten. Hierdoor profiteert u namelijk nog van de lagere energietarieven die op dit moment gelden. Over het algemeen is het kiezen voor een eenjarig energiecontract het voordeligste. Zo bent u namelijk redelijk flexibel en profiteert u van een hoge overstapkorting. Zo ontvangt u momenteel €155,00 welkomstkorting bij Nuon en €250,00 welkomstkorting bij Oxxio. Beide energiepakketten bieden de komende 12 maanden de huidige lagere tarieven voor stroom en gas.

 

Wanneer overstappen?

Hebt u een contract met variabele tarieven en een variabele looptijd? Dan kunt u uw contract maandelijks opzeggen. Is de looptijd van uw vaste energiecontract verlopen? Ook dan kunt u maandelijks overstappen. In beide gevallen raden wij u dan aan om nu over te stappen. Zo profiteert u namelijk nog van huidige prijspeil.

Hebt u een vaste energieprijs met een vaste looptijd? Dan kunt u niet altijd opzeggen zonder consequenties. Zo kunt u te maken kunnen krijgen met een opzegvergoeding. Let hier dus op bij het overstappen. In sommige gevallen is het overigens wel zo dat uw nieuw energieleverancier de overstapboete (deels) overneemt.

 

Prijsstijgingen per energieleverancier

Niet alle energieleveranciers zullen de energietarieven verhogen. Zo blijven Eneco en Oxxio stroom en gas bieden tegen dezelfde tarieven. Van de grote energieleveranciers zullen Nuon en Essent wel hun tarieven verhogen. Hierdoor zullen klanten ongeveer tussen de €20,00 en €40,00 meer gaan betalen. En bij Delta kan deze stijging zelf oplopen tot boven de €65,00. Klanten van ENGIE moeten rekenen op een prijsstijging van ongeveer €40,00.

 

Eenvoudig besparen

Naast het feit dat u door over te stappen een prijsstijging voorkomt ontvangt u vaak ook een flinke korting. Hierdoor kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen. Wist u bijvoorbeeld dat een overstapper in 2015 tot wel €374,00 kon besparen? Niet voor niets stappen er elk jaar meer consumenten over. Zo werden er in 2015 ruim 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt. Een flinke stijging van maar liefst 15 procent ten opzichte van 2015. En een totale stijging van 85 procent ten opzichte het jaar 2010! Kom ook in actie en bespaar flink op uw jaarlijks energierekening.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.