Verkeerslichten werkzaam op zonne-energie


zonne-energie-zonnepanelen

De gemeente Almere heeft het als eerste gemeente mogelijk gemaakt om verkeerslichten te laten werken op zonne-energie. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar een energieneutraal Almere.

Gemeente Almere

Het feit dat er nu verkeerslichten staan in Almere die gebruik maken van zonne-energie, is mogelijk gemaakt door drie partijen. Deze drie partijen zijn Vialis, Sparen met de zon en de gemeente Almere. Vialis is de vaste leverancier van verkeerslichten aan de gemeente Almere en Sparen met de zon is de leverancier van zonnepanelen. De verkeerslichten die gebruik maken van zonne-energie staan aan de Noorderdreef, ter hoogte met de kruising van De Steiger. De gemeente Almere heeft hard gewerkt voor de realisatie van deze verkeerslichten. De masten van de verkeerslichten zijn hergebruikt. Op de masten stonden in eerste instantie verkeerslichten. Deze zijn vervangen door zonnepanelen.

Ambitie

De gemeente Almere verbruikt jaarlijks gemiddeld 11 miljoen kWh stroom. Deze stroom wordt grotendeels gebruikt voor verlichting, verkeerslichten en waterhuishouding. 11 miljoen kWh stroom staat gelijk aan het verbruik van elektriciteit door ongeveer 3.000 huishoudens. Het initiatief om verkeerslichten te laten werken op zonne-energie draagt bij aan de ambitie die de gemeente Almere heeft, namelijk in 2022 energieneutraal te zijn.

Tevreden wethouder

Wethouder Frits Huis van de gemeente Almere is erg tevreden over de samenwerking met Vialis en Sparen met de zon. ‘Ik ben erg trots met de samenwerking en wat we hebben bereikt. De eerste stap is hiermee gezet naar een energieneutraal Almere’. Aldus de wethouder.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.