Verenigde Arabische Emiraten investeert in de zon


zonne-energie-verenigde-arabische-emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt er flink geïnvesteerd in duurzame en schone energie. De komende jaren wordt er door het land voor 35 miljard dollar geïnvesteerd in duurzame energie.

Het land heeft voldoende olie- en gas, maar toch wil het op korte termijn onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Daarom wordt er tot 2021 ruim 35 miljard dollar geïnvesteerd in zonne-energie (en kernenergie projecten).

 

Bouw kernreactoren

In het land zijn op dit moment al 4 kernreactoren in aanbouw. Deze moeten op korte termijn 25% van de energiebehoefte van het land voorzien. Die energiebehoefte neemt al jaren toe door de sterk groeiende industrie. Sommige analisten verwachten zelfs een verdubbeling van de energie vraag in 2020.

Door geld te investeren in andere energiebronnen denken de Verenigde Arabische Emiraten ook voor stabielere energieprijzen te kunnen zorgen. De Verenigde Arabische Emiraten is niet het enige land in het Midden-Oosten dat over grote olie- en gasvoorraden beschikt, maar toch veel investeert in duurzame opwekking van energie. Zo wil ook Saoedi-Arabië ruim 100 miljard dollar investeren in schone energieprojecten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.