Venezuela viert lang weekend in verband met energiecrisis


Venezuela viert lang weekend in verband met energiecrisis

Het is de ultieme poging om landelijk minder energie te verbruiken, de komende twee maanden is het op donderdagmiddag voor Venezolanen al tijd voor weekend. Deze maatregel is tijdelijk actief omdat het Noord-Amerikaanse land kamp met enorme droogte en energietekorten.

 

Maatregel onderdeel van zestigdagenplan

De tijdelijk maatregel is onderdeel van een groter zestigdagenplan tegen de heersende energiecrisis. Het land haalt zijn energie voor 60% uit waterkrachtcentrales. Maar vanwege de extreme droogte heeft het land op dit moment te maken met een toenemend watertekort. Waardoor ook onderbrekingen in de elektriciteitsvoorzieningen voorkomen.

 

Driedaags weekend

“Elke vrijdag in april en mei wordt een vrije dag, we krijgen lange weekenden”, zei de Venezolaanse president Maduro. “Dit plan moet het land door de meest lastige periode slepen.”

De oppositie in Venezuela vindt het een slechte idee van president Maduro, dit vinden zijn omdat het land aan de rand van een ‘’zware recessie’’ staat. Het land kampt hierdoor onder andere met een groot tekort aan voedsel en medicijnen.

De nieuwe maatregel komt vlak nadat de president de landelijke paasvakantie had verlengd. Inwoners van het land hadden hierdoor enkele extra dagen vrij. Deze maatregel scheelde bijna 22 centimeter water in de Guridam, een belangrijke stuwdam in het land.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.