Vattenfall tekent duurzaam afnamecontract

Vattenfall tekent duurzaam afnamecontract

Vattenfall Nederland heeft onlangs haar grootste afnamecontract voor groene energie ooit afgesloten. Het energiebedrijf gaat voldoende groene stroom afnemen om 250.000 huishoudens van energie te kunnen voorzien. De groene stroom die Vattenfall afneemt zal afkomstig zijn van het Windpark Zeewolde, wat is gelegen in de provincie Flevoland.

 

Windpark Zeewolde

Het windpark waar Vattenfall groene stroom van zal afnemen is een uniek project. Windpark Zeewolde is namelijk eigendom van meer dan 200 boeren, bewoners en moleneigenaren uit het buitengebied van Zeewolde. Samen vormen zij het grootste burgerwindcollectief van Europa. In de komende jaren worden 220 reeds gebouwde windmolens vervangen voor 91 grotere windmolens met elk een capaciteit van 3.9 MW. Bij elkaar zullen de windmolens jaarlijks goed zijn voor 850 GWh groene stroom. Hiermee is het windpark het grootste Nederlandse windproject op land. Het vervangen van de windmolens zal plaats vinden tussen het einde van 2019 en eind 2021.

 

Vattenfall tekent voor groot deel windmolens

Energieleverancier Vattenfall heeft een overeenkomst getekend om duurzame stroom af te nemen van 83 van de 91 windmolens. Dit is voldoende stroom om een kwart miljoen huishoudens van energie te voorzien.

 

”Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken in één generatie. De afname van duurzame stroom uit dit windpark past perfect in die strategie. Steeds meer mensen willen overstappen op duurzame energie. Met deze samenwerking kunnen we helpen om in die vraag te voorzien.” aldus Peter Buskermolen, contractonderhandelaar van Vattenfall.

 

Toonaangevende leverancier duurzame energie

Vattenfall is erg blij met het tekenen van de overeenkomst. Zo ligt de overeenkomst in lijn met de internationale ambitie van Vattenfall om zich te ontwikkelen tot toonaangevende leverancier van duurzame energie. Om deze ambitie kracht bij te zetten heeft Vattenfall in de aflopen tijd afnamecontracten gesloten ter waarde van 6,2 GW duurzame stroom.

Naast Vattenfall is ook Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, algemeen directeur van Windpark Zeewolde, blij met het afnamecontract. Zo denkt Sjoerdsma dat beide organisaties qua duurzame ambities goed bij elkaar passen. Daarnaast speelde er nog andere belangrijke redenen mee. ‘’In Vattenfall hebben we in de eerste plaats een solide partner, eentje met ruime ervaring op dit gebied. Bovendien vind ik het mooi om te zien dat een lokale organisatie als die van ons en een internationaal opererend bedrijf als Vattenfall elkaar weten te vinden.’’

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave