Vattenfall in Top 20 groenste elektriciteitsbedrijven wereldwijd

Door zich meer te richten op duurzame energie, en minder op fossiele brandstoffen, heeft Vattenfall (Nuon) opnieuw een plek opgeëist in de ranglijst van groenste elektriciteitsbedrijven ter wereld. Volgens het analysebureau Energy Intelligence verdiend Vattenfall hiermee de 17e plek waardoor het bedrijf nog één plek hoger eindigt als vorig jaar.

 

”Het is geweldig dat we tot de top 20 van groenste energiebedrijven ter wereld behoren. En we zijn erin geslaagd op de ranglijst te stijgen terwijl andere bedrijven hun cijfers tegelijkertijd ook hebben verbeterd. Daar zijn we trots op” aldus Annika Ramsköld, Head of Sustainability bij Vattenfall.

 

Aandeel duurzame energie en hoeveelheid CO2-uitstoot

Het onderzoeksbureau Energy Intelligence heeft de nieuw lijst opgesteld op basis van het aandeel duurzame energie exclusief waterkracht. Daarnaast keek het bedrijf ook naar de hoeveelheid CO2 die bedrijven uitstoten. De lijst van duurzaamste elektriciteitsbedrijven werd aangevoerd door het Spaanse Acciona, dat zich vooral focust op de productie van windenergie. Naast Acciona bevatten de top 10 drie Chinese bedrijven, twee Amerikaanse bedrijven, één ander Spaans bedrijf het Deense Orstedt en het Duitse E.ON. De notering van E.ON is overigens op basis van de splitsing in 2016, waarbij alle fossiele energieproductie overging in het bedrijf Uniper. Vattenfall is overigens het enige Zweedse energiebedrijf op de lijst met groenste elektriciteitsbedrijven.

 

Topnotering minste CO2-uitstoot

Ook op het gebied van de CO2-uitstoot per geproduceerde megawattuur scoort Vattenfall een topnotering. Met een totaal van 157 kg per MWh scoort Vattenfall wereldwijd de 20e plaats. De beste noteringen op deze lijst worden opgeëist door bedrijven die zich bezig houden met het produceren van energie door middel van kerncentrales. Kerncentrales stoten geen CO2 uit maar tijdens de productie blijven er wel diverse radioactieve materialen over.

 

“Leadership in New Energy 2018”

Naast een sterke positionering op de ranglijst werd Vattenfall ook onderscheden voor “Leadership in New Energy 2018”. De reden dat het energiebedrijf deze onderscheiding ontving lag het onder andere in het feit dat; “Vattenfall zich van andere energiebedrijven onderscheidt door moedige initiatieven om haar bedrijfsmodellen te veranderen in schonere alternatieven”.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave