Straatverlichting Parijs volledig over op groene energie


duurzame-energie-straatverlichting-parijs

Alle straatverlichting en verlichting in openbare gebouwen wordt per 1 januari gevoed door groene energie. Parijs heeft namelijk nieuwe contracten afgesloten die alleen maar voorzien in energie opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dat meldt de Franse krant Le Monde.

Voorafgaand aan belangrijk klimaatconferentie

Het besluit om volledig over te gaan op groene energie werd bekend gemaakt voorafgaand aan de grote klimaatconferentie die over drie weken in de Franse hoofdstad zal plaatsvindt. Burgemeester Anne Hidalgo wil met deze nieuwe maatregel het voortouw nemen in de strijd tegen negatieve milieuveranderingen.

“Door middel van dit soort overheidsopdrachten kunnen steden actief bijdragen aan het stimuleren van groene energie”, stelt een woordvoerder. Verlichting in openbare gebouwen en alle straatverlichting kost een stad als Parijs jaarlijks al gauw enkele tientallen miljoenen euro’s. Het verduurzamen van deze verlichting is dus erg belangrijk om meer groene energie te gaan verbruiken.

De twee bedrijven waar Parijs mee gaat samenwerken, leveren alleen energie opgewekt uit waterkracht, zonnepanelen en windmolens. Allemaal duurzame bronnen.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.