Stadswarmte Nuon


In Nederland komen door de tijd steeds meer aardgasvrije wijken. We willen namelijk steeds minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Binnen deze wijken worden huizen niet meer verwarmt met vervuilend aardgas, maar met stadswarmte. Stadswarmte is een speciaal leidingnetwerk gevuld met restwarmte van o.a. lokale industrie die gebruik kan worden voor onder andere het verwarmen van huishoudens en lokale gebouwen. Stadswarmte is een duurzamere manier van verwarming, het stoot gemiddeld namelijk 50% minder CO2 uit. Hiermee kan stadswarmte een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid. Een van de grootste Nederlandse leveranciers van stadswarmte is energieleverancier Nuon. Het levert momenteel warmte aan meer dan 120.000 huishoudens en 1.800 zakelijke klanten!

 

Voordelen Stadswarmte

 • Verwarm uw woning met gemiddeld 50% minder CO2-uitstoot.
 • Minder afhankelijk van vervuilende fossiele brandstoffen.
 • Help mee aan een besparing van ruim 209.000 ton CO2-uitstoot.
 • Geen onveilige en onhandige gasleidingen in uw woning.
 • Direct warm water zonder het gebruik van een cv-ketel.
 • Flexibele energiebron klaar voor de toekomst.

 

Waar levert Nuon stadswarmte?

Wanneer u gaat verhuizen is het goed mogelijk dat u gaat wonen in een woonwijk waar Nuon stadswarmte levert. Het warmtenetwerk van Nuon wordt namelijk steeds groter! Op dit moment levert Nuon stadswarmte aan ruim 124.000 huishoudens en 1.800 bedrijven. Zo is Nuon verantwoordelijk voor de levering van stadwarmte in onder andere de volgende plaatsen / wijken;

 • Almere Poort, – Stad en – Noorderplassen
 • Amsterdam o.a. Westpoort, Nieuw-West, Noord, Zuidas, Olympisch Kwartier, Zuideramstel, Zuidoost, IJburg)
 • Arnhem Schuytgraaf, Presikhaaf, Duiven, Westervoort
 • Ede (Kernhem)
 • Leiden o.a. Roomburg, Nieuw-Leyden, Groenoord, Stevenshof, Poelgeest, Leiderdorp
 • Lelystad
 • Nijmegen Waalsprong en Waalfront
 • Rotterdam Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, Hoogvliet

Woont u in een van deze gebieden en ontvangt u stadswarmte? Dan neemt u dit automatisch af bij Nuon. Naast aardgas hebt u natuurlijk ook nog stroom nodig. Dit kunt u wel afnemen bij een stroomleverancier naar keuze. Benieuwd welke stroomleverancier voor u voordelig is? Bekijk hier dan de goedkoopste stroomleveranciers van dit moment!

 

Stadswarmte Nuon afkomstig van warmtebuffer Diemen

Bron: Nuon.nl

 

Warmtebronnen Nuon stadswarmte

De warmte die Nuon levert via het warmtenetwerk is afkomstig uit diverse warmtebronnen. Zo is een deel van de restwarm afkomstig uit afval- en gascentrales. Naast deze bron gebruikt Nuon ook 520 zonnecollectoren op het zoneiland Almere voor het verwarmen van water. Naast deze bronnen zorgt ook een biomassacentrale in Lelystad voor warm water voor ruim 5.000 huishoudens. Binnen deze centrale worden houtchips omgezet in warmte en elektriciteit. Deze houtchips zijn restafval en afkomstig van onderhoud en snoeiwerk in de regio.

 

Tarieven Nuon Stadswarmte

Naast alle voordelen voor het milieu is het natuurlijk ook belangrijk dat de verwarming van uw woning betaalbaar blijft. Om deze reden betaalt u met Nuon Stadswarmte niet meer dan voor gas. Wanneer u stadswarmte ontvangt dan betaalt u een variabel verbruikstarief en vaste kosten voor uw aansluiting, meter en het transport van warmte. Hieronder lichten we enkele van de onderdelen kort toe.

 • Verbruikskosten; Wanneer u stadswarmte gebruikt dan wordt u verbruik gemeten in Gigajoule (GJ). Hierbij staat 1 GJ gelijk aan het verbruik van 35,2 kubieke meter aardgas. Per Gigajoule verbruik betaalt u momenteel €22,26 bij Nuon.
 • Vaste leveringskosten; Vaste kosten die u betaalt voor het beheer en onderhoud van het warmtenetwerk. Hiervoor wordt een maximum tarief bepaald door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
 • Meetkosten; Vaste kosten die u jaarlijks betaalt voor het gebruik van uw meter en het opnemen van de meterstanden. Ook voor deze kosten geldt een maximum vastgesteld voor de ACM>
 • Kosten afleverset; Vaste kosten voor het gebruik van de afleverset, waarmee u uw woonruimtes en kraanwater verwarmt.

Naast deze kosten kunt u ook nog extra kosten verwachten wanneer u gebruik maakt van een apart warmwaternetwerk. Kijk voor alle tarieven en kosten op de website van Nuon!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “Stadswarmte Nuon

 • Rob

  Ben benieuwd of stadswarmte de manier van verwarmen wordt in de toekomst. Het op grote schaal toepassen van stadswarmte lijkt me erg lastig. Zeker omdat er dan niet voldoende warmte zal zijn voor iedereen.