Ruim 125 miljoen voor energie-innovatieprojecten


Ruim 125 miljoen voor energie-innovatieprojecten

Er zal dit jaar 125 miljoen euro beschikbaar worden voor energie-innovatieprojecten. Het geld zal beschikbaar worden gesteld door het ministerie van Economisch Zaken. Nieuwe energieprojecten gericht op het opwekken van duurzame zonne-energie kunnen vanaf 1 april dit jaar subsidie aanvragen via de organisatie van Topsector Energie.

Nieuwe subsidiemogelijkheden

Op de subsidiemogelijkheden voor systeemintegratie en Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI Energie) na, gaan alle subsidieregelingen in per 1 april 2016. Op 1 juli gaan de overige subsidieregelingen open.

Demonstratie energie-innovatie

Onder de subsidieregelingen die binnenkort in gaan valt ook de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI), die bepaald is in het nieuwe Energieakkoord. Er zijn in totaal 2 veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Ten eerste is het maximale totale subsidiebedrag per energieproject verhoogd van 4 miljoen euro naar 6 miljoen euro. En ten tweede zijn dit jaar ook pilotprojecten voor energiebesparing in de industrie toegestaan.

Kijkend naar zonne-energie zijn in de afgelopen jaren tientallen duurzame projecten goedgekeurd via het Topconsortium Kennis & Innovatie (TKI) Solar Energy die inmiddels onderdeel is van de TKI Urban Energy.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.