Ruim 125 miljoen voor energie-innovatieprojecten


Ruim 125 miljoen voor energie-innovatieprojecten

Er zal dit jaar 125 miljoen euro beschikbaar worden voor energie-innovatieprojecten. Het geld zal beschikbaar worden gesteld door het ministerie van Economisch Zaken. Nieuwe energieprojecten gericht op het opwekken van duurzame zonne-energie kunnen vanaf 1 april dit jaar subsidie aanvragen via de organisatie van Topsector Energie.

Nieuwe subsidiemogelijkheden

Op de subsidiemogelijkheden voor systeemintegratie en Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI Energie) na, gaan alle subsidieregelingen in per 1 april 2016. Op 1 juli gaan de overige subsidieregelingen open.

Demonstratie energie-innovatie

Onder de subsidieregelingen die binnenkort in gaan valt ook de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI), die bepaald is in het nieuwe Energieakkoord. Er zijn in totaal 2 veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Ten eerste is het maximale totale subsidiebedrag per energieproject verhoogd van 4 miljoen euro naar 6 miljoen euro. En ten tweede zijn dit jaar ook pilotprojecten voor energiebesparing in de industrie toegestaan.

Kijkend naar zonne-energie zijn in de afgelopen jaren tientallen duurzame projecten goedgekeurd via het Topconsortium Kennis & Innovatie (TKI) Solar Energy die inmiddels onderdeel is van de TKI Urban Energy.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.