Rotterdam zet in op duurzame energie


energie-vergelijken-rotterdam

Het stadsbestuur van Rotterdam maakte vandaag bekend dat de stad in 2030 meer energie opwekt dan dat het verbruikt. Tevens maakte de gemeente bekend dat zij flink willen inzetten op alternatieve energiebronnen, zoals zonnepanelen.

 

Restwarmte Rotterdamse haven

Minstens de helft van de woningen in Rotterdam moeten in 2030 worden verwarmd met restwarmte van de haven. Samen met de forse bouw van windmolens moet het er uiteindelijk toe leiden dat er meer energie wordt opgewekt dan wordt verbruikt. Het stadsbestuur geeft wel aan dat dit alleen gerealiseerd kan worden samen met behulp van de inwoners van Rotterdam. Rotterdam neemt hierin het initiatief en heeft besloten om 70 zonnepanelen te laten plaatsen op de platte daken van gymzalen. Aangezien een kwart van de woningen in Rotterdam een plat dak heeft, hoopt het stadsbestuur dat de inwoners dit initiatief zullen volgen en ook zonnepanelen zullen gaan plaatsen op hun woningen.

 

Samen met inwoners en ondernemers

Het stadsbestuur van Rotterdam benadrukt dat deze doelstelling alleen behaald kan worden in samenwerking met zijn inwoners en ondernemers. Aan de inwoners en ondernemers wordt dan ook gevraagd om mee te denken over hoe duurzaamheid ingezet kan worden in de stad. Het uiteindelijke programma wordt voor het zomer reces aangeboden aan de gemeenteraad. Hebt u ideeën over hoe duurzaamheid kan worden ingezet in de stad Rotterdam? Dan kunt u dit mailen naar duurzaam@rotterdam.nl


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.