Remeha eTwist Slimme Thermostaat

De eTwist de is dé slimme thermostaat van Remeha. De eTwist slimme thermostaat is goed beoordeelt door Kieskeurig en verdraaid handig te bedienen. De thermostaat is zelfs als beste getest tijdens een onderzoek door Kieskeurig.nl in augustus 2016. De eTwist is een slimme thermostaat die samenwerkt met alle soorten cv-ketels. Daarnaast is het ook mogelijk om de thermostaat te gebruiken in combinatie met stadsverwarming. De Remeha eTwist is erg slim en zelflerend. Hierdoor is uw woning altijd op de gewenste temperatuur. Krijg ook inzicht in uw energieverbruik met de gratis app en bespaar op uw energierekening! De eTwist slimme thermostaat is op dit moment te bestellen vanaf €199,00. Check hem nu op de website van Coolblue!

 

Remeha eTwist slimme thermostaat
Afbeelding: Remeha.nl

 

Voordelen Remeha eTwist thermostaat

 • Mooi verlicht scherm toont constant de tijd en temperatuur.
 • Met de gratis app krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik.
 • U zit niet vast aan een specifieke energieleverancier of een abonnement.
 • Erg geschikt voor slechtzienden in verband met het grote verlichte display.
 • Eenvoudig en snel te monteren.
 • Mooi design en relatief goedkoop in vergelijking met concurrenten.
 • De app werkt handig en functioneert over het algemeen goed.

 

”Circa een maand in gebruik. Montage was eenvoudig, als ook het instellen van de klokprogramma’s. Duidelijk display. Eenvoudig en herkenbaar in gebruik met multifunctionele draai/drukknop. Reageert snel en correct.” door Eric Schipper.

 

Specificaties Remeha eTwist slimme thermostaat

Na de aanschaf van uw Remeha eTwist hebt u altijd 2 jaar Carry-in-garantie. De eTwist is een slimme thermostaat die samenwerkt met alle soorten cv-ketels. Hierdoor is de thermostaat dan ook optimaal in gebruik met een aan- uit of modulerende cv-ketel. Ook werkt de thermostaat prima samen met stadsverwarming. De eTwist biedt ondersteuning aan OpenTherm maar is niet geschikt voor IFTTT (If This Than That). Hierdoor is het mogelijk om de eTwist te koppelen aan andere slimme apparaten. De thermostaat werkt niet draadloos en maakt geen gebruik van Geofencing.

De eTwist is volledig programmeerbaar en zelflerend. U kunt uw programma instellen per dag, per vakantie en per weekdagen. De temperatuur is per halve graad instelbaar met een minimum van 5 en een maximum van 60 graden. De eTwist is uitgerust met een externe temperatuur sensor en is ook geschikt voor vloerverwarming. De Remeha thermostaat heeft geen zomer- en wintertijdschakeling en geen instelbare warmte zones. U kunt uw eTwist koppelen aan meerdere devices waardoor meerdere mensen die thermostaat kunnen bedienen. De eTwist is standaard uitgerust met temperatuurkalibratie en een bewegingssensor. Hierdoor licht uw display automatisch op bij contact. Het display is overigens te tonen in diverse talen. Meer weten? Check dan eens de website van Coolblue!

 

Remeha App

Met de slimme app voor uw eTwist hebt u altijd controle over uw verwarming. Bestuur uw cv vanaf afstand met de app of programmeer een verwarmpatroon. Handig als u uw verwarming vergeten bent u tijd zetten, of als u in een warm huis wil thuiskomen. Krijg meer inzicht in uw verbruik en bespaar ook op uw jaarlijkse energierekening. De eTwist app is momenteel gratis beschikbaar voor iOs, Android en Windows Mobile 10. De iOS app is overigens niet beschikbaar in België. Wanneer je de Remeha eTwist in België wil gebruiken, is het niet mogelijk om deze met je iPhone aan te sturen.

Functionaliteiten eTwist app

 • Bedienen thermostaat vanaf afstand. Meerdere thermostaten per app is mogelijk (bijvoorbeeld voor een vakantiewoning.
 • Weersafhankelijke regeling met stooklijninstelling.
 • Inzicht in actieve storingsmeldingen.
 • Compleet overzicht van ketelstoringen.
 • Bekijken huidig energieverbruik.

 

”App reageert traag en heeft een bug in het aanpassen van klok programma’s. Bij sommige dagen kan je alleen maar het eerste schakelpunt aanpassen. Bij de thermostaat sw-versie 1.80 kom je heel moeilijk in het instellingen menu. De bedoeling is om met een korte druk op de knop in het instellingen menu te komen.” door Wim.

 

Remeha eTwist App

 

Gateway & WiFi

De Remeha eTwist wordt standaard geleverd met een gateway, stroomadapter, bevestigingsmateriaal en een voedingskabel. Door het aansluiten van de gateway werkt de eTwist met een OpenTherm protocol op alle type OpenTherm cv-ketels. En door middel van de WiFi verbinding is het mogelijk om uw thermostaat op afstand te besturen. Het is overigens niet verplicht om de thermostaat in uw WiFi netwerk te hangen. Helaas is het dan niet mogelijk om deze via de app te besturen. Voor meer informatie kunt u tevens kijken in de standaard geleverde handleiding. Deze is zeer uitgebreid en biedt antwoord op veel vragen.

 

Handige video’s

Naast een uitgebreide handleiding biedt Remeha ook diverse handige video’s. In deze video’s wordt er onder andere uitgelegd hoe de eTwist, uitgepakt en gebruikt moet worden. Daarnaast komt u meer te weten over de App en de bediening. Voor meer informatie over het klokprogramma kunt u ook terecht in een van de handige video’s. Check het Youtube kanaal van Remeha voor alle video’s over de eTwist.

 

Remeha eTwist laten installeren

U kunt er ook voor kiezen om uw eTwist te laten installeren. In dit geval hoeft u zelf niet te prutsen wanneer u niet zo handig bent. Via de website van Remeha is het mogelijk om een installateur te vinden en een offerte aan te vragen. Remeha werkt enkel samen met landelijk opererende en professionele installatiebedrijven. Hieronder vallen onder andere Feenstra, Breman, Budgetketel en Essent. Check voor meer informatie de website van Remeha.

 

Wat zeggen andere over de Remeha eTwist slimme thermostaat?

Op diverse vlakken zijn kopers van de Remeha eTwist erg positief. Zo vinden veel mensen de eTwist eenvoudig te bedienen. Het scherm is duidelijk en het menu werkt eenvoudig. Ook is de display goed af te lezen voor het backlight en de grote letters en cijfers. Daarnaast zijn veel kopers erg positief over de app. Deze is handig en eenvoudig in gebruik. Naast deze positieve punten vinden veel kopers de installatie relatief eenvoudig. Al laatste pluspunt willen wij graag toevoegen dat u niet aan een abonnement of energieleverancier vast zit met de slimme thermostaat. Wat u alle vrijheid geeft.

Uiteraard geven sommige kopers ook nadelen aan. Zo is de app volgens sommige gebruikers soms traag. Daarnaast crasht de app regelmatig. Ook is het onhandig dat de iOs app niet beschikbaar is voor gebruikers in België. Ook geven diverse mensen aan dat het installeren van de gateway niet helemaal duidelijk is. Al met al krijgt de eTwist van Remeha wel een nette 8,4 uit 10 op basis van meer dan 15 reviews.

 

”Theromstaat is Top! Zeker een aanrader. Wij gebruiken hem nu 2 weken in combinatie met een Remeha boiler. Geen storing, geen problemen. Gewoon aansuiten en het werkt. Alleen jammer dat de voeding van de gateway naar de boiler niet is meegeleverd. Dit opgelost dmv speakerdraad (aandachtspuntje voor de leverancier). De app op de gsm (iPhone, android en Ipad) crashed nog wel eens dus de ontwikkelaars hebben daar nog wel wat laten liggen. Voor de rest een heel mooi en simpele thermostaat die makkelijk is in aansluiting en bediening. De app is overzichtelijk en zonder allemaal poes-pas. Installatie vormt geen probleem alhoewel het op basis is van pictogrammen, dat kan nog wel eens onduidelijk zijn. Common sense is voldoende om dit op te lossen.’ door René.

 

Waarom bestellen via Coolblue?

Coolblue is verkozen tot de beste webwinkel van 2017! En niet voor niets. Klanten geven Coolblue een 9,3 uit 10! Waarom? Diverse redenen. Zo is de klantenservice tot 23:59 geopend. Daarnaast ontvangt u altijd een uitgebreide garantie en kunt u 30 retourneren. En wanneer u vandaag besteld, kunt u het product vaak morgen al verwachten. Daarnaast is het ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen. Dit kan bij een van de meer dan 2600 ophaalpunten in heel Nederland!

 

”Levering altijd op tijd, veel keus, goede product informatie, leuke verpakking.” door Pauline.

 

Reviews Remeha eTwist Slimme Thermostaat

Gebruikt u zelf ook de Remeha eTwist Slimme Thermostaat? Laat ook een reactie achter en help andere consumenten tijdens het vinden van een nieuwe slimme meter.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Remeha eTwist Slimme Thermostaat”

Inhoudsopgave