Qurrent wil Zeeuwen helpen met behoud DELTA Energie


Qurrent wil Zeeuwen helpen met behoud DELTA Energie

Onlangs maakte energiebedrijf DELTA bekend dat het onder andere de consumententak in de verkoop wil doen. Hiertoe zou het bedrijf verplicht zijn aangezien de financiële positie op dit moment onhoudbaar is. Wanneer dit idee doorgezet zal worden dan is de kans groot dat het Zeeuwse bedrijf wordt overgenomen door één van de grote energiereuzen. En dat is zonde volgens energieleverancier Qurrent.

 

‘’Samen DELTA kopen’’

Om deze reden roept Qurrent Zeeuwen op om zelf eigenaar te worden van hun DELTA door zich aan te melden via www.deltavandezeeuwen.nl. Hier heeft energiebedrijf Qurrent veel ervaring mee, klanten van het bedrijf hebben namelijk onder andere een groot windpark bekostigd op Goeree-Overflakkee. Door gezamenlijk eigenaar te worden van het Zeeuwse bedrijf kan veel van de werkgelegenheid en duurzame ambities behouden blijven. Als voldoende inwoners van Zeeland dit wel zien zitten, dan zet Qurrent haar netwerk, kennis en expertise in om samen met de Zeeuwen energiebedrijf DELTA over te nemen.’

Richard Klatten, directeur van Qurrent zegt het volgende; “Dit is dé kans voor de Zeeuwen om hun eigen energievoorziening te behouden. Als DELTA in vreemde handen valt dan zijn de Zeeuwen de zeggenschap over hun energie kwijt. Maar dat kan ook anders. De Zeeuwen hebben eerder al aangetoond te investeren in voorzieningen die zij belangrijk vinden, zoals het ziekenhuis in Vlissingen, dus waarom niet ook hun energiebedrijf DELTA? Dan kunnen we samen ook de werkgelegenheid en groene energie voor Zeeland waarborgen. Qurrent is de grootste en groenste energiecoöperatie van Nederland, we wekken groene stroom op en leveren dat aan onze klanten, die tevens onze leden zijn. Samen zijn we eigenaar. Dus als de Zeeuwen dat willen, helpen wij hen graag.”

 

Meer dan 10.000 inwoners nodig

Als meer 10.000 inwoners van Zeeland mee willen doen, dan gaat energieleverancier Qurrent aan de slag om alles in gang te zetten. Klatten: “Wij gaan dan helpen bij een eerste inventarisatie naar de mogelijke overname van het retailbedrijf van DELTA. Denk aan het opzetten van een projectteam, de gesprekken met de huidige aandeelhouders en de OR van DELTA. Als blijkt dat voor een mogelijke overname door de Zeeuwen de seinen op groen staan, maken we de business case rond en kan de juridische structuur worden opgezet. Voor de uiteindelijke overname hebben we naar schatting 50.000 Zeeuwen nodig die mee willen doen. En dan is het een kwestie van tijd dat DELTA Energie niet alleen voor de Zeeuwen is, maar ook ván de Zeeuwen.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.