Qurrent verhandelt energie opgewekt door uniek zonnepark Hengelo


Qurrent verhandelt energie opgewekt door uniek zonnepark Hengelo

Afgelopen maandag werd het nieuwe zonnepark in Hengelo aangesloten op het energienetwerk. Het zonnepark bestaat uit 7000 zonnepanelen en levert voldoende duurzame stroom voor ongeveer 550 huishoudens.

 

Verkoop energie door Qurrent

Energieleverancier Qurrent zal in de komende tijd de energie verhandelen aan consumenten in Nederland. Op dit moment ontvangen al 29 Qurrent klanten energie uit het nieuwe zonnepark. Overigens is het park nog niet helemaal af. Nico Wissing,  tuin en landschapsontwerper, gaat namelijk het hele zonnepark in het najaar van 2016 aanplanten. In het vervolg gaat het park in 2017 open voor mensen die er willen wandelen en recreëren.

 

Uniek zonnepark

Het nieuwe zonnepark in Hengelo is volgens de initiatiefnemers uniek. ‘’Er zijn wel parken met heel veel zonnepanelen, maar de combinatie van groen, recreatie en zonne-energie is uniek’’, zegt initiatiefnemer Koenders.

 

Over Qurrent

Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties namen in het jaar 2011 het initiatief voor een nieuw soort energiebedrijf: namelijk Qurrent. Een landelijke energiecoöperatie die u zoveel mogelijk helpt met het opwekken en besparen van energie. Qurrent is verkozen tot duurzaamste energieleverancier van Nederland en levert energie tegen inkoopprijzen. Meer weten? Lees hier meer over Qurrent!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.