Energieleverancier Pure Energie plaatst ruim 800 zonnepanelen op ziekenhuis Harderwijk


Energieleverancier Pure Energie plaatst ruim 800 zonnepanelen op ziekenhuis Harderwijk

Energieleverancier Pure Energie zal ruim 800 zonnepanelen gaan installeren op het dak van het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De panelen die jaarlijks ruwweg 203.000 kilowattuur duurzame energie zullen gaan opwekken worden geplaatst door middel van de SDE+-subsidie uit 2014.

 

Samenwerking

Het St. Jansdal Ziekenhuis, energieleverancier Pure Energie en energiemonitoringsbedrijf Van Beek Ingenieurs slaan de handen ineen om de installatie van in totaal 845 zonnepanelen te realiseren. Er wordt sinds afgelopen week hard gewerkt om alle zonnepanelen aan te sluiten.

 

Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Het St. Jansdal Ziekenhuis heeft onlangs het Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen. Het ziekenhuis kwam hiervoor in aanmerking aangezien het voldoet aan diverse criteria op het gebied van watergebruik, energiegebruik en inkoop. Het ziekenhuis produceert het grootste deel van de benodigde energie al zelf. Met de komst van de ruim 800 zonnepanelen, wordt de overige 16% van de totale inkoop van energie opgewekt.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.