Pure Energie en Qurrent opnieuw aanvoerders stroomranglijst


Uit de stroomranglijst van o.a. Natuur & Milieu en Greenpeace blijkt dat Pure Energie en Qurrent opnieuw de duurzaamste middelgrote energieleveranciers zijn. Naast deze energieleveranciers scoorde ook de relatief onbekende energieleverancier ‘’om’’ een 10. Andere energieleverancier die tussen de 9 en de 10 scoorde waren Vandebron en Powerpeers.

 

Voorlopers verduurzaming

Uit het duurzaamheidsonderzoek door Greenpeace, Wise en Natuur & Milieu blijkt dat er in totaal 9 voorlopers zijn. Dit zijn energiebedrijven die consequent kiezen voor energie uit duurzame energiebronnen. Hierbij gaat het onder andere om biomassa, windenergie en zonne-energie. Deze energie wekken de energieleveranciers zelf op, of kopen zij direct in bij de bron. Hiermee zorgen deze energieleverancier voor een goede impuls van de energietransitie. Naast Pure Energie, Qurrent en Vandebron zijn ook HVC KringloopEnergie, Eneco, Greenchoice en Huismerk Energie voorlopers volgens het onderzoek.

 

Volgers

Na de voorlopers volgen 13 energieleveranciers die worden gezien als volgers. Deze energieleverancier kopen hun energie vooral in op de groothandelsmarkt en hierdoor leveren zelf bijna geen positieve invloed op de energietransitie. Om deze reden scoren deze energieleverancier een cijfers tussen de 5 en 7. Bekende energieleverancier in deze categorie zijn Oxxio, Essent, Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Ander minder bekende energieleveranciers zijn Noordelijk Lokaal Duurzaam, Vrijopnaam, SEPA, Fenor en EnergieFlex.

 

Vervuilers

Helemaal onderin de ranking zijn de vervuilers te vinden. Deze energieleverancier kopen veel grijze energie in opgewekt door middel van kolencentrales. Dit zorgt voor een hoop CO2-uitstoot en is hiermee erg slecht voor het milieu. Bekende energieleveranciers in deze categorie zijn UnitedConsumers, ENGIE, Energiedirect.nl, Nuon en E.ON. Andere minder bekende energieleveranciers in deze categorie zijn DGB, Qwint, NieuweStroom, Anode Energie en Robin Energie.

Check hieronder de complete ranglijst van Greenpeace.

Pure Energie en Qurrent opnieuw aanvoerders stroomranglijst

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.