Overzeese wereldhandel LNG stijgt met 2,5 procent


Overzeese wereldhandel LNG stijgt met 2,5 procent

De hoeveelheid vloeibaar aardgas (ook wel LNG) die wereldwijd van overzees verhandeld werd is met ruim 2,5 procent gestegen. Dit brengt het totaal op ruim 333 miljard kubieke meter. De groei komt voornamelijk door een stijgende vraag in industrielanden zoals China, India, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Mexico. Japan, de grootste LNG importeur ter wereld, verhoogde de import met ruim 1,4 procent. De op een na grootste importeur, Republiek Korea, noteerde een flinke daling van 5,7 procent.

Stijgende vraag

In veel gebieden in Azië groeit de vraag voornamelijk door een stijgende elektriciteitsproductie, petrochemie en de vraag naar verwarming. In Amerika is de invoer van LNG juist gedaald, dit komt voornamelijk omdat hier steeds meer schaliegas gebruikt wordt. Dit neemt niet weg dat het land een grote potentie heeft om uiteindelijk naar voren te treden als een van de grootste exporteurs van gas.

Steeds meer LNG tussen zeevervoer

Of de vraag naar LNG via zeevervoer toenemen? De kans is wel groot. De vraag naar aardgas wordt in veel gebieden steeds groter en daarmee stijgt ook de vraag naar grote schepen die LNG kunnen vervoeren. Het enige wat de handel in LNG ligt kan beperken is het feit dat overheden steeds meer milieuvoorschriften en controles op emissies invoeren.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.