Opzegvergoeding energiecontract – hoe werken de nieuwe regels?

Wie zijn energiecontract voortijdig beëindigd krijgt te maken met een opzegvergoeding. Dit is een vergoeding die een energieleverancier in rekening mag brengen om misgelopen winsten te compenseren.

Tot nog niet zo lang terug brachten energieleverancier een opzegvergoeding in rekening op basis van de resterende looptijd van het energiecontract. Maar dit is veranderd. Sinds 1 juni 2023 is er namelijk een nieuwe methode ingegaan om de opzegvergoeding te berekenen.

Op deze pagina zal ik precies uitleggen wat de nieuwe regels zullen betekenen voor consumenten die hun energiecontract voortijdig op willen zeggen. Zo weet u waar u aan toe bent en of uw energieleverancier wel een eerlijke vergoeding vraagt.

 

Waarom zijn de regels veranderd?

Zoals gezegd is er sinds 1 juni 2023 een nieuwe rekenmethode ingegaan voor het berekenen van de opzegvergoeding. Deze nieuwe regeling is bedacht om de risico’s voor energieleveranciers in te perken. Dit was nodig, omdat energieleverancier gedurende de energiecrisis erg dure energie in moesten kopen. Zonder zekerheid dat men deze energie kon verkopen, was dit bedrijfstechnisch niet verantwoord.

Door de nieuwe regels hebben energiebedrijven meer zekerheid. Hierdoor kon er weer meer energie ingekocht worden, waardoor ook contracten met een langere looptijd weer beschikbaar kwamen. Op deze manier werd er dus zekerheid geboden aan de energiebedrijven, maar ook aan de klanten.

 

Nieuwe rekenmethode opzegvergoeding

Voorheen betaalden consumenten een opzegvergoeding op basis van de resterende looptijd van een energieproduct. Wanneer uw energiecontract bijvoorbeeld nog 1 jaar zou lopen dan betaalde u €50 boete per product. En was deze looptijd nog langer, dan steeg de boete.

Tegenwoordig is er dus een nieuwe rekenmethode. Om de risico’s voor energieleveranciers te beperken mogen ze nu een opzegvergoeding rekenen voor alle winsten die ze mislopen omdat u uw contract niet uitdient.

Hoe dit precies wordt berekend is nogal complex. Zo wordt er onder andere gekeken naar de hoeveelheid energie die de consument volgens het oude contract nog zou afnemen en het prijsverschil tussen het tarief van het lopende contract en het actuele tarief voor een zelfde contract bij dezelfde leverancier.

In de praktijk betekent dit dat de opzegvergoeding laag kan zijn wanneer er nog maar weinig energie af genomen zou worden of wanneer de tarieven maar weinig verschillen. Zou er nog veel energie afgenomen worden of kan de energie nu voor een stuk minder verkocht worden, dan is de opzegvergoeding een stuk hoger.

 

Voor wie geldt de nieuwe rekenmethode?

De nieuwe rekenmethode voor opzegvergoedingen geldt overigens nog niet voor iedereen. De nieuwe regels zijn namelijk alleen van toepassing voor contracten die zijn afgesloten na 1 juni 2023.

Is uw energiecontract afgesloten voor dit moment? Dan gelden de oude voorwaarden nog. In dit geval betaalt u een opzegvergoeding gebaseerd op de volgende tarieven.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

Is uw energiecontract afgesloten na dit moment? Dan gelden de nieuwe regels voor de opzegvergoeding.

 

Voorbeeld: nieuwe rekenmethode in de praktijk

Aangezien de nieuwe rekenmethode een stuk complexer is geworden denk ik dat het goed is om even een voorbeeld door te nemen. Dit geeft meer inzicht in hoe de nieuwe rekenmethode in de praktijk uitpakt.

Dhr. Visser heeft een contract bij Vattenfall. Hij heeft dit contract afgesloten op 1 juli 2023. Volgens zijn contract betaalt hij €0,50 per kWh en €1,50 per kuub gas. Hij zegt dit energiecontract op 15 april 2024 op.

Op het moment van opzeggen zijn de energietarieven aanzienlijk lager. De stroomprijs is namelijk gedaald naar €0,40 per kWh en de gasprijs is gedaald naar €1,25 per kuub.

Dhr. Visser heeft tot nu toe 2.400 kWh stroom verbruikt en 1.600 kuub gas. De energieleverancier had geschat dat Dhr. Visser in totaal 3000 kWh en 2000 kuub gas zou afnemen.

Aangezien Dhr. Visser minder energie af neemt dan geschat en zijn contract eerder stop zet betaalt hij de volgende opzegvergoedingen:

  • stroom: €0,50 – €0,40 = €0,10 x 3.000 – 2.400 = €0,10 x 600 = €60
  • gas: €1,50 – €1,25 = €0,25 x 2.000 – 1.600 = €0,25 x 400 = €100

In totaal zal Dhr. Visser dus €160 moeten betalen aan opzegvergoedingen.

Verder is het wel zo dat dit ook heel anders kan uitpakken. Zo is €160 best veel geld voor iets eerder opzeggen, maar wanneer de tarieven hadden gestegen had Dhr. Visser niks hoeven betalen. Of wanneer Dhr. Visser al had verbruikt wat door de energieleverancier ingeschat was.

 

Voortijdig opzeggen en welkomstcadeaus of kortingen

Vaak ontvangen nieuwe klanten bij een energieleverancier een welkomstkorting of een welkomstcadeau. Wie ook gebruik heeft gemaakt van een dergelijke aanbieding heeft ook per 1 juni 2023 te maken met nieuwe regels.

 

Regels contracten afgesloten na 1 juni 2023

Wie zijn energiecontract na 1 juni 2023 heeft afgesloten zal zijn welkomstpremie moeten terugbetalen wanneer deze binnen 6 maanden opzegt. Hierbij geldt wel dat de welkomstpremie niet terug betaalt hoeft te worden wanneer deze later verkregen wordt dan na de betaling van het tweede termijnbedrag.

Wie een welkomstcadeau heeft ontvangen mag dit cadeau ten alle tijden houden. Hier hoeft geen vergoeding voor betaalt te worden.

 

Regels contracten afgesloten voor 1 juni 2023

Is uw energiecontract voor 1 juni 2023 afgesloten. Dan mag uw energieleverancier eisen dat u uw welkomstcadeau of premie terugbetaalt wanneer u binnen 1 jaar na afsluiten opzegt. Het is overigens wel van belang dat uw energieleverancier dit vermeld heeft staan in de algemene voorwaarden. Staat dit er niet in, dan kan er ook geen vergoeding geëist worden.

Wie een cadeau ontvangen heeft hoeft overigens nooit meer te betalen dan de waarde van het cadeau op het moment van schrijven. Verder mag deze vergoeding nooit meer zijn dan €50.

 

Opzegvergoeding voor welkomstcadeaus of kortingen

 

Opzegtermijn – altijd 30 dagen

Naast de opzegvergoeding moet u overigens ook altijd rekening houden met de opzegtermijn. Het maakt niet uit wat voor energiecontract u heeft, de opzegtermijn is altijd 30 dagen.

Zegt u morgen bijvoorbeeld op, dan gaat dan de opzegtermijn in. Dit betekent dat uw energieleverancier dan nog voor minimaal 30 dagen energie levert. Hierna kunt u overstappen op een nieuwe aanbieder.

Wie de overstap maakt naar een andere energieleverancier die zal overigens weinig merken van dit alles. Uw nieuwe energieleverancier handelt namelijk de opzegging en overstap af.

 

Overstappen; Hoe werkt het?

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dat kan in 5 eenvoudig stappen!

overstappen-van-energieleverancier-5-eenvoudige-stappen

 

Verschillende scenario’s

U kunt uw energiecontract op 3 momenten opzeggen. Alleen bij scenario 3 kunt u te maken krijgen met een opzegvergoeding.

1. U stapt over op het moment dat uw energiecontract afloopt.
In dit geval kunt u kosteloos overstappen van energieleverancier en heeft u niet te maken met een overstapvergoeding. Wanneer u zich op tijd aanmeldt, minimaal 30 dagen voor de afloop van uw contract, loopt uw energiecontract vanzelf af.

2. U stapt over na de einddatum van uw energiecontract
Wanneer u overstapt naar de einddatum van uw contract dan heeft u een zogenaamd stilzwijgend verlengd contract. Dit contract kunt u maandelijks opzeggen.

3. U zegt uw energiecontract op voor de einddatum.
Wanneer u uw energiecontract voortijdig opzegt dan kunt u te maken krijgen met de opzegvergoeding. Voor alle producten kan de leverancier en vergoeding vragen, dus zowel voor energie als voor gas. Wanneer u voortijdig uw contract opzegt zal u niet te maken krijgen met een dubbele rekening of andere lastige situaties.

 

Niet overstappen vanwege de opzegvergoeding?

Overstappen van energieleverancier kan u een hoop geld besparen, jaarlijks tot wel meer dan €700. Wilt u ook minder betalen aan uw energieleverancier? Dan is het verstandig om over te stappen naar een ander energiebedrijf wanneer de besparing groter is dan de eventuele overstapvergoeding. Stel dat het overstappen naar een andere leverancier €400 bespaart en de opzegvergoeding €100 betreft dan verdiend u in principe alsnog €300. Zeker wanneer u de service of kwaliteit van uw huidige energieleverancier onder de maat vindt kan voortijdig opzeggen een goede optie zijn.

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave