Energieveiling

energieveiling-energiecollectief

Een energieveiling, ook wel energiecollectief genoemd, is een manier om over te stappen van energieleverancier. In veel gevallen kunnen consumenten op deze manier een extra korting afdwingen bij een van de grote energieleveranciers. Dit komt omdat men met een grote groep consumenten energie inkoopt, waardoor een hoge korting kan worden afgedwongen. Een van de nadelen van een energieveiling is dat de marketing- en organisatiekosten vaak flink oplopen. Daarnaast wil de organisator van de energieveiling vaak ook wat verdienen. Hierdoor is het aanbod wat voort komt uit de veiling lang niet altijd zo voordelig.

 

Werking energieveiling

Als u als consument gebruik wilt maken van een energieveiling dan kunt u zich vooraf (meestal vrijblijvend) inschrijven. Na de veiling zal één energieproduct winnen aangezien dat het voordeligste aanbod is. Iedereen die zich vooraf voor de energieveiling heeft ingeschreven kan nu kiezen om gebruik te maken van dit aanbod. Dit is vaak niet verplicht.

 

Waarop letten bij een energieveiling

Tijdens een energieveiling is het vooral zaak om te kijken of het aanbod voor uw persoonlijke verbruik echt wel voordelig is. Het is namelijk goed mogelijk dat het aanbod voor sommige consumenten voordelig is, maar voor u niet. Let daarnaast ook op de voorwaarden, de betrouwbaarheid van de energieleverancier en de contractvorm.

Wij raden over het algemeen aan om niet mee te doen met een energieveiling. Vergelijken op basis van uw persoonlijke energieverbruik en wensen is vaak het beste! Dit kunt u doen met onder andere onze energievergelijker of een tool op de website van een energieleverancier.

Lees ook: Collectief inkopen van energie niet voordelig

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.