Energieveiling

energieveiling-energiecollectief

Een energieveiling, ook wel energiecollectief genoemd, is een manier om over te stappen van energieleverancier. In veel gevallen kunnen consumenten op deze manier een extra korting afdwingen bij een van de grote energieleveranciers. Dit komt omdat men met een grote groep consumenten energie inkoopt, waardoor een hoge korting kan worden afgedwongen. Een van de nadelen van een energieveiling is dat de marketing- en organisatiekosten vaak flink oplopen. Daarnaast wil de organisator van de energieveiling vaak ook wat verdienen. Hierdoor is het aanbod wat voort komt uit de veiling lang niet altijd zo voordelig.

 

Werking energieveiling

Als u als consument gebruik wilt maken van een energieveiling dan kunt u zich vooraf (meestal vrijblijvend) inschrijven. Na de veiling zal één energieproduct winnen aangezien dat het voordeligste aanbod is. Iedereen die zich vooraf voor de energieveiling heeft ingeschreven kan nu kiezen om gebruik te maken van dit aanbod. Dit is vaak niet verplicht.

 

Waarop letten bij een energieveiling

Tijdens een energieveiling is het vooral zaak om te kijken of het aanbod voor uw persoonlijke verbruik echt wel voordelig is. Het is namelijk goed mogelijk dat het aanbod voor sommige consumenten voordelig is, maar voor u niet. Let daarnaast ook op de voorwaarden, de betrouwbaarheid van de energieleverancier en de contractvorm.

Wij raden over het algemeen aan om niet mee te doen met een energieveiling. Vergelijken op basis van uw persoonlijke energieverbruik en wensen is vaak het beste! Dit kunt u doen met onder andere onze energievergelijker of een tool op de website van een energieleverancier.

Lees ook: Collectief inkopen van energie niet voordelig

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave