Overname Qurrent door Greenchoice dichtbij


Energieleverancier Greenchoice wil op korte termijn concurrent Qurrent overnemen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het een verzoek ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de toezichthouder van de Nederlandse energiemarkt. Met de overname wil Greenchoice de krachten van beide bedrijven bundelen om de Nederlandse energietransitie te versnellen. Wat Greenchoice voor Qurrent bereid is te betalen is niet bekend gemaakt.

 

Afwachten beslissing ACM

Momenteel is het voor Greenchoice enkel nog wachten op de goedkeuring van de ACM. Wanneer de ACM de overname goedkeurt zal Greenchoice 100% van de aandelen van Qurrent overnemen van Stichting Doen. Stichting Doen is volledig eigenaar van Qurrent en tevens onderdeel van de Goede Doelen Loterij. Energieleverancier Greenchoice is zelf voor 30% eigendom van Eneco en voor 70% van Energie Concurrent BV.

 

Extra slagkracht

Op dit moment telt Greenchoice ongeveer 400.000 klanten en Qurrent 120.000. Volgens Evert de Boer, algemeen directeur bij Greenchoice, kan het bedrijf door schaalvergroting en efficiëntie zorgen voor extra slagkracht en bereik. Hiermee draagt de overname direct bij aan de groeiambitie en Greenchoice missie om de Nederlandse lokale energietransitie te versnellen.

 

”Stichting Doen is trots op de vernieuwende impuls die Qurrent heeft gegeven aan de energietransitie, door de combinatie van levering van groene energie, energiebesparing en eigen opwek. De pioniersfase is afgerond en wij zijn blij dat door de krachtenbundeling met Greenchoice sneller en meer Nederlanders bereikt kunnen worden.” aldus Anneke Sipkens, algemeen directeur van Doen.

 

Half miljoen klanten

Uiterlijk 1 oktober wil Greenchoice de overname definitief maken. Door de krachtenbundeling ontstaat een nieuwe bedrijf met ruim 520.000 klanten in Nederland. Naast de klanten neemt Greenchoice tevens meer dan honderd lokale energieprojecten en energie coöperaties over van Qurrent.

 

”Qurrent is net als Greenchoice al jaren actief partner van lokale duurzame energieprojecten. Samen hebben we de kennis en ervaring om ook met lokale opwek- en besparingsprojecten nog meer vaart te maken,” aldus Evert de Boer, algemeen directeur bij Greenchoice.

 

Gevolgen overname

Mocht de overname doorgaan dan zal de merknaam Qurrent waarschijnlijk gewoon blijven bestaan. Qurrent heeft namelijk een redelijk sterke merknaam in Nederland en nog een actief sponsoringscontract met voetbalclub Feyenoord. Hiernaast zal de overname waarschijnlijk ook weinig effect hebben op de energieprijzen. Wellicht dat de tarieven door de toenemende efficiëntie zelf zouden kunnen dalen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.