Opnieuw recordaantal overstappers


energieleveranciers-energie-aanbiedingen

Er zijn afgelopen jaar opnieuw een recordaantal mensen overgestapt naar een andere energieleverancier. In 2014 stapte 1 op de 7 huishoudens over naar een ander energiebedrijf. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Als belangrijkste reden om over te stappen geven consumenten opnieuw prijs aan. Een eventueel prijsvoordeel is al jaren de voornaamste reden om een overstap te maken. ”Consumenten die overstappen stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen. Dat is in het voordeel van de consument,” aldus Anita Vegter, bestuurder van ACM.

Ruim 14% huishoudens stapte over

In 2014 stapten 14,1% van alle huishoudens over naar een andere energieleverancier. En met gegronde redenen. Consumenten die nog nooit eerder overstapten kunnen een voordeel behalen van meer dan €400,00 per jaar! Volgens Vegter van de ACM loont overstappen: ‘’niet alleen consumenten weten dat, ook de energieleveranciers. Dat houdt ze scherp in hun aanbod en service’’.

Al tijden dalen de leveringstarieven voor stroom en gas. Dit komt niet alleen door een hogere concurrentie binnen de markt, maar ook door dalende prijzen op de groothandelsmarkt. De gemiddelde energierekening voor een Nederlands huishouden daalde in 2014 van €1715,00 naar €1699,00 per jaar.

Wilt u ook profiteren van lagere leveringstarieven en een hoge welkomstkorting? Gebruik dan onze energievergelijker!


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.