Oplaadpunten op zonne-energie voor vluchtelingen


energie-zon-zonne-energie

Voor vluchtelingen die verblijven in Griekenland is het nu mogelijk om hun smartphones op te laden via speciale oplaadpunten die worden voorzien van zonne-energie. Het ontwerp komt van studenten die verbonden zijn aan de Schotse Edinburgh university.

Contact met familie

Veel vluchtelingen zijn afhankelijk van hun smartphone en hechten er veel waarde aan. De belangrijkste reden hiervoor is omdat dit hun enige communicatiemiddel is met hun familie. De voorzieningen in de vluchtelingenkampen zijn vaak erg gebrekkig en er is vaak geen elektriciteit aanwezig. De oplaadpunten die fungeren op zonne-energie bieden een enorme uitkomst.

Oplaadpunten

Momenteel zijn er twee oplaadpunten aanwezig op de vluchtelingenkampen in Griekenland. Het idee voor deze oplaadpunten komt van de Griek Alexandros Angelopoulos, nadat hij had gezien hoe weinig elektriciteit er beschikbaar is voor vluchtelingen. “Er werd vaak door vluchtelingen aan mij gevraagd of zij gebruik mochten maken van mijn telefoon en internet om contact op te nemen met familie” aldus Alexandros. Alexandros kwam op het idee en het verzoek werd bij Schotse studenten neergelegd om een ontwerp te maken van een oplaadpunt die fungeert op zonne-energie. Inmiddels zijn er nu twee oplaadpunten op de vluchtelingenkampen maar dit is nog niet genoeg. Via crowdfunding hopen de initiatiefnemers nog een aantal oplaadpunten te kunnen maken voor de vluchtelingen in Griekenland.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.