Ook stadsverwarming duurder volgend jaar


Ook gebruikers van stadsverwarming zullen volgend jaar meer kwijt zijn aan de energierekening. In 2018 zal de gemiddelde rekening met €58,00 toenemen. Hiermee stijgt de gemiddeld warmterekening naar €1151,00.

 

Nieuwe maximumtarieven

Uit de nieuwe maximumtarieven van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat gebruikers meer voor warmte gaan betalen. Dit was te verwachten aan gezien de kosten voor gas ook stijgen. De warmteprijs is in de Warmtewet gekoppeld aan de kosten voor verwarming met gas. Wanneer deze kosten dalen, dan dalen de tarieven voor warmte ook. Stijgen de tarieven voor aardgas? Dan stijgen ook de tarieven voor warmte.

 

Stijgen tarieven 2018

Volgend jaar zullen de energietarieven stijgen. Zo hebben Nuon en Eneco al bekend gemaakt dat zei de tarieven voor stroom en gas verhogen. Hierdoor zullen klanten gemiddeld €30,00 meer kwijt zijn aan energie. Naast deze prijsverhoging zullen ook de heffingen vanuit de overheid stijgen. Zo stijgt de belasting over het aardgasverbruik en neemt de Heffing Opslag Duurzame Energie (ODE) toe. Daarnaast nemen ook nog eens de transport- en levering kosten toe. Hierdoor zal de energierekening in 2018 al snel met €100,00 stijgen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.