Ook Budget Energie en Essent bieden straks nog meer zekerheid

Energieleveranciers Budget Energie en Eneco hebben aangegeven dat ze op korte termijn weer langdurige energiecontracten gaan aanbieden. Op dit moment is een eenjarig energiecontract al lastig te vinden. Maar hier komt dus verandering in. Beide energieleveranciers zullen na 1 juni een energiecontract aanbieden met een looptijd van 3 jaar.

 

Ook Budget Energie en Essent bieden straks nog meer zekerheid

 

Eindelijk weer langdurige energiecontracten beschikbaar

Sinds het uitbreken van de energiecrisis waren vaste energiecontracten niet of nauwelijks verkrijgbaar. Energieleveranciers durfde geen energie te verkopen tegen vaste tarieven aangezien de energieprijzen zo volatiel waren. Gelukkig lijkt er wat meer rust binnen de markt te komen. Hierdoor is het voor energieleveranciers weer mogelijk om contracten met een vaste looptijd aan te bieden.

Budget Energie was de eerste energieleverancier die weer met een eenjarig energiecontract kwam. En dit sloeg direct aan. Snel hierna volgde diverse andere energiemaatschappijen. Ook met succes.

Nu was het Vattenfall dat als eerste een driejarig energiecontract aanbood. En al snel volgden Essent en Greenchoice. Vanaf 1 juni bieden dus ook Budget Energie en Eneco deze optie.

 

Voordelen vaste prijzen

Vanaf 1 juni is het dus weer mogelijk om uw tarieven voor langere periode vast te zetten bij diverse energieleveranciers. Maar wat is hier nou precies het nut van?

Door uw gasprijs en prijs per kWh vast te zetten voorkomt u prijsstijgingen in de toekomst. Sluit u nu stroom af voor €0,50 per kWh? Dan blijft deze prijs gelden gedurende de complete looptijd. Ook als de prijzen opeens weer enorm stijgen. Hierdoor krijgt u meer grip op uw energiekosten per maand.

Voor gas geldt dit natuurlijk ook. Zet u nu uw tarief vast voor drie jaar op €1,35 per m3? Dan betaalt u gedurende de hele looptijd dit tarief. Ook wanneer de gemiddelde prijs daalt. Hierdoor zullen uw kosten voor gas, water en licht maar weinig fluctueren.

Nadeel van het afsluiten van een vast contract is dat u zoals de naam als zegt behoorlijk vast zit. Zomaar opzeggen kan niet. Tenzij u een opzegvergoeding voor lief neemt.

 

Groot aanbod vanaf juni

Zoals gezegd zijn veel energieleveranciers bezig met de laatste voorbereidingen om weer langdurige contracten aan te kunnen bieden. Zo zijn de grootste energieleveranciers Eneco, Essent, en Vattenfall allemaal druk bezig met de laatste hand leggen aan de nieuwe energieproducten.

Daarnaast is ook duurzame energieleverancier Greenchoice bezig met het ontwikkelen van nieuwe energiecontracten. Bij deze energieleverancier kan u op korte termijn uw tarieven voor één of twee jaar vastzetten.

Wat de precieze tarieven zullen zijn bij alle energieleveranciers moet nog duidelijk worden. Hoe voordelig het vastzetten van uw tarieven wordt moet dus nog blijken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave