Nuon verlengen of overstappen?


Wanneer u bij Nuon klant bent, en uw energiecontract loopt bijna af, dan ontvangt u vaak een verlengaanbod. Dit verlengaanbod wordt u meestal 5 of 6  weken voor afloop van uw energiecontract aangeboden via email. Op deze manier probeert Nuon u als klant vast te houden. Maar is het slim om Nuon te verlengen? Of is het verstandiger om weer over te stappen? Dit hangt af van diverse factoren. Benieuwd of u beter kunt overstappen of dat het slim is om te verlengen? Check onze tips en beoordeel het zelf!

 

Nuon verlengen of overstappen?

 

Bent u tevreden als klant?

Als eerst is het belangrijk om uzelf af te vragen of u momenteel tevreden bent met Nuon als uw energieleverancier. Bent u ontevreden over de prijzen, service of dienstverlening? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u wilt overstappen. Bent u tevreden en hebt u geen reden om over te stappen? Dan zou u er voor kunnen kiezen om te verlengen. Maar wanneer u dit doet dan is het natuurlijk wel belangrijk dat Nuon u een goed aanbod doet. Dit is dan ook de volgende belangrijke factor om te verlengen of om over te stappen.

Niet tevreden? Gebruik dan onze energievergelijker en stap over!

 

Zijn de nieuwe jaarlijkse kosten concurrerend?

Wanneer Nuon u een verlengaanbod doet dan probeert het u over te halen met een nieuwe actie. Maar is deze wel zo voordelig? Op dit moment kunnen klanten die verlengen profiteren van de Nuon Blijven Loont actie. Met deze actie profiteert men van een oplopende korting op de jaarlijkse leveringskosten voor stroom. Deze korting start direct op 10%, en loopt op tot maximaal 25%. Ondanks dat dit aantrekkelijk klinkt blijkt het voordeel vaak aardig gering. Zeker kijkend naar de hoge welkomstkortingen die u kunt ontvangen tijdens het overstappen naar een andere energieleverancier. Om deze reden raden wij veel mensen aan om het aanbod eerst te vergelijken met alle andere energie aanbiedingen binnen de energiemarkt. Dit kan onder andere met onze energievergelijker. Is het Nuon aanbod nu nog steeds voordelig? Dan zou u het kunnen aannemen. Maar onze ervaring en diverse onderzoeken leert dat overstappers eigenlijk altijd goedkoper uit zijn, soms wel honderden euro’s!

 

Gaat u voor duurzaam?

Wanneer u kiest om Nuon te verlengen dan gaat u vaak over op een niet duurzaam grijs energieproduct. Gaat u liever voor duurzaam? Dan is het beter om over te stappen op een van de echt groene energiebedrijven binnen Nederland. Wanneer u graag kiest voor echt duurzame energie dan kunt u dit bijvoorbeeld aangeven in onze energievergelijker. Zo kunt u kiezen voor groene stroom uit wind of zon, 100% groene stroom uit Nederland en CO2-gecompenseerd aardgas. Deze zeer duurzame energieproducten worden onder andere geleverd door Qurrent, Vandebron, Pure Energie, Powerpeers en Greenchoice. Benieuwd welk duurzame aanbod momenteel het voordeligste is? Raadpleeg dan onze energievergelijker!

 

Nuon verlengaanbod bekijken

Bent u benieuwd wat u gaat betalen met uw Nuon verlengaanbod? Dit kunt u zelf bekijken via de ‘’Mijn Nuon’’ omgeving. In deze omgeving vindt u het advies dat Nuon u doet, en de bijkomende kosten. Houdt tijdens het berekenen van uw nieuwe jaarlijkse kosten rekening met het feit dat uw verbruik kan wijzigen. Door gezinsuitbreiding of een verhuizing kan uw energieverbruik namelijk flink toenemen. Daarnaast is het ook mogelijk dat uw verbruik daalt door bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen of het isoleren van uw woning.

 

Nuon niet verlengen

Bent u niet tevreden of is het verlengaanbod niet zo voordelig? Dan kunt u er voor kiezen om uw contract met Nuon niet te verlengen. In dit geval kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Wanneer u een nieuwe voordelige deal heeft gevonden dan kunt u zich ongeveer 2 maanden voor het aflopen van uw contract aanmelden. In dit geval is er voldoende tijd om uw overstap te regelen voor uw vaste overeenkomst met Nuon afloopt. Tijdens een overstap regelt uw nieuwe energieleverancier bijna alles met Nuon. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Meer weten? Lees hier meer over hoe u kunt overstappen naar een andere energieleverancier.

 

Nuon wordt Vattenfall

Energieleverancier Nuon zal op korte termijn verder gaan onder de naam van haar moederbedrijf Vattenfall. In de eerste periode zullen beide namen en logo’s nog naast elkaar gebruikt worden maar op termijn wordt er enkel nog gecommuniceerde onder de naam Vattenfall. Hiermee komt een eind aan de naam van de grootste en bekende energieleverancier van Nederland. Ondanks dit zal er niks veranderen aan de service van Nuon. Het bedrijf verwacht alleen onder één naam meer te kunnen bereiken op het gebied van de energietransitie.

 

Wat gebeurd er al ik niks doe?

Wanneer Nuon u een verlengaanbod doet en u reageert hier niet op dan zal u automatisch overgaan op een overeenkomst met variabele energietarieven. De tarieven liggen vaak hoger dan de vaste tarieven voor stroom en gas. Deze overeenkomst met variabele is maandelijks opzegbaar waardoor u flexibel bent en op elk moment kunt overstappen.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.