Nuon start samenwerking met zonnepanelen start-up Solease


zonnepanelen

Energieleverancier Nuon is gestart aan een nieuwe samenwerking met de start-up Solease. Samen bieden Nuon en Solease consumenten zonnepanelen aan via een huurconstructie. Met de gehuurde zonnepanelen kunnen consumenten direct besparen op de energierekening.

Meedoen vanaf ongeveer €50,00 per maand

Solease zal tijdens de huurperiode zorgen voor de aanschaf, verzekering en het onderhoud aan de zonne-systemen. Huishoudens die meedoen, betalen gemiddeld rond de €50,00 per maand. Een gemiddeld installatie brengt ongeveer €60,00 per maand op.

In samenwerking met energiebedrijf Nuon krijgen de consumenten die meedoen een flexibel huurcontract. Elke maand kunnen ze besluiten de zonnepanelen alsnog zelf te kopen, of terug te geven aan Solease. Bij een eventuele verhuizing is de overeenkomst ook aan de nieuwe bewoner over te dragen.

Weinig risico

Dankzij de huurconstructie (lease) kunnen huiseigenaren, zonder grote investering, direct geld verdienen aan de zelfopgewekte zonne-energie. Hierdoor lopen zij heel weinig risico. In principe is dit concept niet geheel nieuw. Via Zelfstroom is het ook al een tijd mogelijk om een energiecontract af te nemen en zonnepanelen te huren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.