Nuon start met voorbereidingen voor windmolenpark Wieringermeer


Nuon start met voorbereidingen voor windmolenpark Wieringermeer

Energieleverancier Nuon is begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe windmolenpark in de Wieringermeer. Het windpark is onderdeel van een samenwerking tussen energiebedrijf Nuon (en vennoten), ECN en Windcollectief Wieringermeer.

Plaatsing efficiëntere windmolens

De al meer dan 10 jaar oude windmolens in de Wieringermeer worden binnenkort vervangen door nieuwere en efficiëntere windmolens. De nieuwe molens in het windpark zullen drie keer zoveel duurzame energie kunnen opwekken. Het windpark in de Wieringermeer is na voltooiing een van de grootste windparken op land in Nederland, het telt in totaal namelijk 100 windmolens.

In de Wieringermeer heeft energiebedrijf Nuon op dit moment 40 windmolens staan verdeeld over vijf kleinere windparken. Rond het begin van 2018 worden deze windmolens vervangen door de nieuwere windmolens met een grotere capaciteit. De windmolens die vervangen worden zullen worden hergebruikt en verkocht, deze kunnen namelijk nog meer dan 10 jaar mee. Inmiddels zijn de eerste exemplaren al verkocht.

Tweede leven molens

De kopers van de tweedehands windmolens zijn vaak buitenlandse bedrijven, die de windmolens zelf verwijderen en weer opbouwen in hun eigen landen. De fundaties blijven achter, omdat energiebedrijf Nuon verwacht het vrijgekomen puin hiervan nog te kunnen hergebruiken bij de nieuwbouw van de nieuwe molens. Ook de bekabeling zal blijven liggen. De eerste windmolens zullen vanaf eind maart worden verwijderd.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.