Nuon sluit overeenkomsten met Nederlandse zonneparken


Energieleverancier Nuon heeft nieuwe overeenkomsten getekend met drie Nederlandse zonneparken. Hiermee wil de Nederlandse energieleverancier, onderdeel van Vattenfall, meer in gaan zetten op groene stroom.

 

Power Purchase Agreeements

Met het tekenen van de zogenaamde Power Purchase Agreeements (PPA’s) tekent Nuon voor het eerst een overeenkomst met zonneparken in Nederland. De overeenkomsten die Nuon tekende waren voor de zonneparken in Emmeloord, Uden en Middelburg.

 

Tienduizend huishoudens

De overeenkomsten die Nuon heeft getekend zijn goed voor het leveren van groene stroom aan ongeveer tienduizend huishoudens. Deze maximum capaciteit wordt op dit moment nog niet behaalt. Zo is de productie in Emmeloord pas net gestart. Daarnaast wordt het zonnepark in Middelburg aan het einde van deze maand geopend. Het zonnepark gelegen in Uden zal vanaf ongeveer deze zomer groene energie gaan leveren.

 

”Met deze investeringen in de Nederlandse stroommarkt zorgen we ervoor dat onze klanten steeds minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Dit past in ons streven om in één generatie een energievoorziening te realiseren zonder fossiele brandstoffen. Bovendien laten we zien dat producenten van duurzame energie heel goed bij ons terecht kunnen en komen we tegemoet aan de toenemende vraag van klanten naar duurzame energie.” aldus Peter Smink, CEO Nuon.

 

Ruim 140.000 zonnepanelen

De zonneparken waarmee Nuon samen gaat werken zijn goed voor ruim 140.000 zonnepanelen. Zo bestaat het zonnepark in Middelburg uit 44.000 panelen die gezamenlijk goed zijn voor 14 MW aan duurzame energie. Het zonnepark in Emmeloord is wat kleiner en bestaat uit een totaal van 43.500 panelen. Deze panelen zijn goed voor ongeveer 12 MW aan groene energie. Het zonnepark in Uden bestaat uit een totaal van 43.000 panelen, die ook ongeveer 12MW aan zonne-energie opwekken.

 

Zonnepark Uden

De groene stroom die Vattenfall zal afnemen van het zonnepark Uden zal via een ander dochterbedrijf verkocht worden, namelijk via Powerpeers. Powerpeers is een nieuw duurzaam platform waar opwekkers en afnemers van duurzame energie samenkomen. Op deze manier kunnen huishoudens uit Uden en omstreken energie afnemen van het zonnepark dat vlakbij gelegen is. Naast duurzaam heeft Powerpeers nog diverse andere voordelen. Zo ontvanger overstappers op dit moment €200,- extra korting!

 

Duurzame ambities

Ook Nuon heeft steeds duurzamere ambities. Zo is het energiebedrijf ook bezig met het ontwikkelen van zonneparken bij de energiecentrale in Amsterdam (Hemweg), in Velsen en bij de Eemshaven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.