Nuon plaatst ruim 1600 zonnepanelen op dak NorthSeafood


Nuon plaatst ruim 1600 zonnepanelen op dak NorthSeafood

Energieleverancier Nuon plaatst in samenwerking met Feenstra 1.644 zonnepanelen op het dak van visverwerkingsbedrijf NorthSeafood. Hierdoor heeft het bedrijf uit Urk direct het grootste zonnedak van de Noordoostpolder. Door middel van het zonnedak wil NorthSeafood flink verduurzamen en een bijdrage leveren aan een duurzamere economie. Het nieuwe zonnedak zal het grootste deel van de benodigde energie voor de huidige productie opwekken.

Duurzaamheid focus bij NorthSeafood

Het duurzaam produceren ziet NorthSeafood als een van de grootste voordelen van het bedrijf uit Urk. Adjunct-directeur Lubbert Schenk zegt er het volgende over. ’’We merken dat onze duurzame bedrijfsvoering steeds zwaarder meetelt voor onze opdrachtgevers. Maar we zijn vooral ook zelf gemotiveerd om onze manier van werken zo duurzaam mogelijk in te richten. We zijn daarom voortdurend op zoek naar innovaties om invulling te geven aan die ambitie. Zo hebben we onze fabriekshallen voorzien van ledverlichting en voor de koeling maken we sinds kort gebruik van een CO2-installatie. Met die maatregelen hebben we in totaal al 25% energiebesparing weten te realiseren. Daarmee hadden we nagenoeg alle kansen op dat vlak benut.’’

Continue verbetering

Ondanks eerdere verbeteringen bleef NorthSeafood zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Om deze reden vroeg Schenk SDE+ subsidie aan voor het realiseren van een groot zonnedak en deze kreeg hij vorig jaar toegekend. Door middel van het zonnedak voorziet NorthSeafood voor het grootste deel zelf in de energiebehoefte van het visverwekingsbedrijf, vertelt Schenk. “We kunnen bovendien per paneel live monitoren wat de opbrengst is. Zo kunnen we precies zien welk paneel aan onderhoud toe is, maar ook of de leverancier de beloofde opbrengst waarmaakt. De garanties zijn voor ons van groot belang geweest in de keuze voor de leverancier. Je ziet dat in deze jonge markt de focus vooral ligt op een hoge Wattpiek en een lage prijs. Dat komt de kwaliteit niet altijd ten goede. Nuon heeft ruim 20 jaar ervaring en voert continu life cycle-analyses uit om er zeker van te zijn dat ze leveren wat ze beloven. Dat wekt het vertrouwen waar wij naar zochten.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.