Kiezen voor Nuon of Essent? Wij zochten het uit!


De grootste energieleverancier in Nederland zijn Nuon en Essent. Bij Essent zijn momenteel ruim 2,5 miljoen Nederland klant. Nuon heeft ongeveer 2 miljoen klanten. Maar welke energieleverancier is voor u het beste? Nuon of Essent? Dat hangt af vooral af van uw persoonlijke situatie. Wat u belangrijk vind is bijvoorbeeld van doorslaggevend belang. Wilt u de laagste prijs? Een duurzaam aanbod? Of de beste service. Hieronder sommen wij op welke factoren bepalen of u het beste voor Nuon of Essent kunt kiezen!

 

Kiezen voor Nuon of Essent? Wij zochten het uit!

Kiezen voor Nuon of Essent? Wij zochten het uit!

 

Prijs – Nuon of Essent?

De keuze voor een energieleverancier baseren het grootste van de Nederlanders op prijs. Een scherpe prijs is zeer belangrijk, niemand wil echter te veel betalen. Begin dit jaar was Nuon het voordeligste op basis van een gemiddeld energieverbruik. Maar sinds de tweede helpt kunt u op basis van een gemiddeld verbruik beter kiezen voor Essent. Maar wie verbruikt er nou een gemiddelde verbruik? Om deze reden raden wij u aan onze energievergelijker te gebruiken. Met onze vergelijker kunt u Essent en Nuon vergelijken op prijs op basis van uw energieverbruik. Hiermee maakt u de meest nauwkeurige vergelijking!

 

Is Nuon of Essent goedkoper?

Zoek zelf ook uit of Nuon of Essent goedkoper is voor u. Voer hieronder uw woon- en verbruiksgegevens en check direct wat u per maand gaat betalen. Zo ziet u direct of u bij Nuon of Essent het voordeligste uit bent. Daarnaast kunt u via onze vergelijker direct het gekozen contract afsluiten.

 

Duurzaamheid – Nuon of Essent?

Wanneer we kijken naar Nuon en Essent dan zijn beide energieleverancier niet erg duurzaam. Zo leveren beide energieleveranciers nog veel grijze stroom. Daarnaast wordt er ook nog volop gebruik gemaakt van Garanties van Oorsprong (GvO’s) om grijze stroom met buitenlandse certificaten te verduurzamen. Toch maken beide energieleveranciers wel stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo investeren beide bedrijven (RWE & Vattenfall) volop in de ontwikkeling van windenergie en zonne-energie. Ook in Nederland! Om deze reden kunt u tegen wat hogere tarieven vaak kiezen voor 100% groene stroom uit ons eigen land. Zo biedt Nuon het product ‘’Groen uit Nederland’’. Hiermee ontvangt u 100% groene stroom uit ons eigen land. Daarnaast biedt Essent ‘’DubbelGroen’’. Ook hiermee profiteert u van 100% groene stroom uit Nederland en duurzaam gas.

Kijkend naar duurzaamheid is er niet echt een reden om te kiezen voor Nuon of Essent. In dit geval zou het namelijk logischer zijn om te kiezen voor de energieleverancier die bestempelt worden als écht duurzaam. Hierbij kunt u denken aan onder andere Greenchoice, Pure Energie en Vandebron.

 

Service

Zowel Nuon als Essent geven aan service erg belangrijk te vinden, maar hoe tevreden zijn klanten nu eigenlijk? Als we kijken naar een onafhankelijk reviewplatform als Klantenvertellen dan ontvang Nuon een schrale 6,4. Dit is niet heel goed, maar kan ook slechter. Zo moet u er rekening mee houden dat vooral klanten met klachten zich melden bij dergelijke platforms. Ondanks dit ontvangt Essent momenteel een nette 8,1. Dit is een beoordeling uit meer dan tienduizend beoordelingen. Hieruit blijkt dat u op basis van service waarschijnlijk het beste kunt kiezen voor Essent.

 

Acties

Zowel Nuon of Essent bieden diverse leuke energie acties aan. Met deze acties kunt u profiteren van een flinke korting, een welkomstcadeau of extra lage tarieven. Afhankelijk van deze acties kunt u ook een kiezen maken voor Nuon of Essent. Bij Nuon kunt u nu bijvoorbeeld profiteren van een gratis Xbox One, een Samsung Galaxy Tab A 10.1 en €200,00 korting. Daarnaast kunt u bij Essent kiezen voor een gratis Philips Hue startpakket of ook €200,00 korting. In onderstaande tabel vind u de meest populaire acties die u kunt afnamen bij onder andere Nuon en Essent.

PopulariteitEnergieleverancierActie / CadeauLooptijdTariefAanmelden
1.VattenfallVattenfall (Nuon) Powerdeal; €250,00 Cadeau1 JaarVaste prijsMeer informatie
2.EssentBol.com Cadeaukaart bij Essent (€150,00)1 JaarVaste prijsMeer informatie
3.NuonNuon Energiecadeau XL - Waarde tot €350,001 JaarVaste prijsMeer informatie
4.VattenfallGratis Galaxy Tab A 10.1 (4G) bij Vattenfall1 JaarVaste prijsMeer informatie
5.Essent€200,00 Korting bij Essent1 JaarVaste prijsMeer informatie
6.NuonBol.com Cadeaubon (€200,00)1 JaarVaste prijsMeer informatie
7.VattenfallGratis Xbox One S bij Nuon1 JaarVaste prijsMeer informatie
8.Essent€250,00 Korting bij Essent3 JaarVaste prijsMeer informatie
9.Oxxio€155,00 Cashback bij Oxxio1 JaarVaste prijsMeer informatie
10.Vandebron€300,00 Korting3 JaarVaste prijsMeer informatie

 

App

Zowel Essent als Nuon bieden een ‘’handige’’ app. Echter zijn beide energieleveranciers er niet in geslaagd een app te ontwikkelen waar klanten vrolijk van worden. Zo biedt Nuon momenteel ‘’Nina van Nuon’’. Deze app ontvangt in de App Store (iOs) slechts een 1,3 uit 5 sterren. Dit is op basis van meer dan 400 beoordelingen een zeer slechte score. En ook die app in de Google Play store wordt slecht beoordeelt. Hier krijgt de app namelijk ook niet meer dan 1,5 ster uit 5.

Kijkend naar de app van Essent, de Verbruiksmanager, zien we dat gebruikers toch iets positiever gestemd zijn. Zo ontvangt de app in de App Store een 2,8 uit 5 en in Google Play een 3,0 uit 5. Ook dit is maar net voldoende, maar toch een stuk beter dan de zware onvoldoende die Nuon ontvangt. Wanneer u dus graag gebruikt maakt van een app om inzicht te krijgen in uw verbruik en kosten dan kunt u beter voor Essent dan voor Nuon kiezen. In dit artikel vindt u meer informatie over de beste energie apps van dit moment!

 

Conclusie; Nuon of Essent?

Momenteel is bij een gemiddeld energieverbruik Essent het goedkoopste, maar dit zegt niks over uw persoonlijke situatie. Om deze reden valt er over prijs weinig te zeggen of u zou moeten kiezen voor Nuon of Essent. Dit is echt een zaak van vergelijken op basis van uw verbruik en wensen.

Ook qua duurzaamheid scoren beiden energieleverancier matig. Alleen door te kiezen voor een specifiek groen product kunt u profiteren van duurzame energie. Hier betaalt u alleen vaak wel extra voor. Wanneer u een echt duurzame keuze wil maken dan zouden beiden energieleveranciers niet te beste keuzen zijn.

Wanneer we kijken naar de algemene service en de app dan scoort Essent beter. Zo scoort het een 8,1 versus een 6,4 op het gebied van service. Daarnaast scoort de app van Essent een voldoende, en die van Nuon een flinke onvoldoende.

Alleen qua acties doet Nuon het in mijn ogen beter dan Essent. Bij Nuon kunt u namelijk altijd gebruik maken van een wijd scala aan acties. Dit terwijl Essent vaak maar een beperkt aantal aanbiedingen heeft lopen. Toch kunnen we op basis van dit onderzoek enkel concluderen dat u momenteel beter voor Essent kunt kiezen dan voor Nuon!


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.