Nuon bouwt windpark, DELTA levert getijdenstroom en Greenchoice lanceert ‘’Energie Dichtbij’’


Energieleveranciers Nuon, DELTA en Greenchoice starten deze week allemaal weer met een nieuwtje. En al deze nieuwtjes hebben een duurzaam tintje! Zo bouwt Nuon een subsidieloos windpark, levert DELTA een nieuw duurzaam energieproduct en maakt Greenchoice lokale energiebronnen inzichtelijk met ‘’Energie Dichtbij’’.

 

Nuon bouwt subsidieloos windpark

Energieleverancier Nuon heeft via dochteronderneming Chinook C.V. een vergunning gekregen om een windpark te bouwen op kabels 1 en 2 van Hollandse Kust Zuid. Het bedrijf zal het windpark bouwen en exploiteren zonder enige vorm van subsidie. Wanneer gereed dan zal het windpark op de Noordzee voldoende duurzame energie leveren voor 1 miljoen Nederlandse huishoudens. Nuon won de opdracht aangezien het de beste beoordeling kreeg van alle inzendingen. Het windpark zal in 2022 opgeleverd worden en hiermee is het ’s wereld eerste windpark dat is gerealiseerd zonder subsidie. Een prestatie waar ook Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat erg blij mee is. Zo noemde hij het een ‘’ommekeer’’ in de transitie naar een duurzamere energievoorziening.

Naast dit nieuws maakte Nuon ook bekend dat het de komende jaren 275 banen gaat schrappen. Of er ook banen in Nederland zullen verdwijnen is nog niet duidelijk. Met het schrappen van de banen wil moederbedrijf Vattenfall jaarlijks 200 miljoen euro gaan besparen om beter te kunnen concurreren met andere energiebedrijven.

 

DELTA lanceert ‘’Puur Zeeuws Groen’’

Energieleverancier DELTA heeft een nieuw energieproduct gelanceerd. Het nieuwe product ‘’Puur Zeeuws Groen’’ is volledig opgewekt in Zeeland door middel van de getijdencentrale van Tocardo en door middel van windmolens van het Windpark Kreekraksluit. De eerste winlocatie ligt in de Oosterscheldekering en het windpark is gelegen bij de Oesterdam. Met dit nieuwe energieproduct wil DELTA klanten de keuzen bieden om 100% duurzame stroom uit Zeeland af te nemen. Huidige DELTA klanten kunnen tijdens het verlengen kiezen om over te gaan op het duurzame energieproduct. Hiernaast blijven de andere reguliere energieproducten met Europese windenergie en Nederlandse biomassa energie ook toegankelijk.

 

Greenchoice lanceert ‘’Energie Dichtbij’’

Energieleverancier Greenchoice lanceert een nieuw platform op haar website. Het platform ‘’Energie Dichtbij’’ is speciaal ontwikkelt om lokale stroombronnen inzichtelijk te maken. Door middel van een interactieve online landkaart kunnen klanten direct een stroombron kiezen bij een van de Nederlandse energieprojecten waarmee Greenchoice samenwerkt. Op dit moment werkt Greenchoice samen met ruim 400 duurzame energieprojecten. Daarnaast wekken ongeveer 66.000 Greenchoice klanten zelf energie op door middel van zonnepanelen. Hiermee is Greenchoice de koploper in lokale, decentrale duurzame opwekking van energie.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.