Nieuwe klanten Qurrent gaan naar Greenchoice


In augustus werd bekend dat energieleverancier Greenchoice interesse had in het overnemen van concurrent Qurrent. Niet veel later werd deze verkoop gerealiseerd en goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Met de overname wil Greenchoice de krachten van beide merken combineren en hiermee de energietransitie in Nederland versnellen. Maar wat voor gevolgen heeft de overnamen van Qurrent door Greenchoice?

 

Voortbestaan Qurrent

Per begin 2019 zal het merk Qurrent niet actief meer gepromoot worden. Daarnaast zullen klanten die een energieproduct afsluiten via de Qurrent website automatisch klant worden bij Greenchoice. In de marketingstrategie zal hierbij minder gefocust worden op de duurzaamheid van de energie, maar meer op de kwalitatieve klantenservice van Greenchoice.

 

Huidige klanten Qurrent

Mensen die momenteel een contract hebben bij Qurrent blijven hier voorlopig nog klant, maar de kans is groot dat alle klanten op termijn overgeheveld worden naar Greenchoice. Wanneer dit gebeurd dan zal het complete merk Qurrent waarschijnlijk komen te vervallen. Klanten die overgenomen worden door Greenchoice kunnen hierbij kiezen om een nieuw product te kiezen of over te stappen naar een andere energieleverancier.

 

Verkoop Qurrent

Enkele maanden terug werd bekend dat Greenchoice 100% van de aandelen van Qurrent overkoopt van Stichting Doen. Stichting Doen is de eigenaar van Qurrent en onderdeel van de Goede Doelen Loterij. Hiermee zal Qurrent volledig eigendom worden van Greenchoice, wat zelf weer voor 70% eigendom is van Energie Concurrent BV en Eneco (30%). Wat Greenchoice voor alle aandelen van Qurrent heeft betaald is niet bekend gemaakt.

 

”Stichting Doen is trots op de vernieuwende impuls die Qurrent heeft gegeven aan de energietransitie, door de combinatie van levering van groene energie, energiebesparing en eigen opwek. De pioniersfase is afgerond en wij zijn blij dat door de krachtenbundeling met Greenchoice sneller en meer Nederlanders bereikt kunnen worden.” aldus Anneke Sipkens, algemeen directeur van Doen.

 

Schaalvergroting

Door de aankoop van Qurrent heeft Greenchoice momenteel ongeveer 520.000 klanten. Met deze extra klanten hoopt het bedrijf te kunnen profiteren van schaalvergroting en een hogere efficiëntie. Deze voordelen moeten vervolgens ingezet worden extra slagkracht en bereik te kunnen realiseren. Naast de duizenden klanten neemt Greenchoice overigens ook méér dan honderd lokale energieprojecten en energie coöperaties over van Qurrent.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.