Netbeheerder Enexis lanceert kengetallen App

Netbeheerder Enexis lanceert kengetallen App

Netbedrijf Enexis heeft iets nieuws gelanceerd, de kengetallen-app. Met deze speciale app is per provincie, gemeente of plaats alle belangrijke cijfers omtrent het gas- en elektriciteitsnetwerk te zien. Zo heeft de app bijvoorbeeld informatie over actuele eigendommen van de netbeheerder in bepaalde gebieden, ook wel assets genoemd. Met de lancering van de app wil het netbedrijf maximaal transparant zijn richting haar aan klanten en overheden.

 

Maximale transparantie

Netbedrijf Enexis ontvangt op dit moment met regelmaat vragen van stakeholders, zoals bedrijven, particulieren en media over de kengetallen en locaties van de assets. Dit is nu namelijk niet inzichtelijk voor deze partij. Door deze gegevens aan te bieden door middel van de kengetallen App is alle informatie eenduidig en zonder tussenkomst van het netbedrijf inzichtelijk.

In de app kunnen stakeholder onder andere informatie vinden over het aantal kilometers aan gasleidingen en elektriciteitskabels die lokaal onder de grond liggen. Daarnaast is ook veel informatie te vinden over bijvoorbeeld de locatie en de hoeveelheid aan gas- en transformatorstations. Verder kunnen geïnteresseerde ook terug zien hoeveel klanten bediend worden, hoeveel laadpalen op het net aangesloten zijn, hoeveel slimme meters gebruikt worden en hoe veel gebouwen zonnepanelen op het dak hebben liggen. De gegevens in de app zijn niet realtime, deze worden namelijk maandelijks bijgewerkt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *