Nederlandse Energie Maatschappij start samenwerking met Energiebank Nederland


Nederlandse Energie Maatschappij start samenwerking met Energiebank Nederland

Energieleverancier De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) start een samenwerking met het in 2015 opgericht initiatief ‘’de Energiebank’’. Dit initiatief zet zich in voor Nederlandse gezinnen die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

 

De Energiebank

De Energiebank is bedacht vanuit een managementprogramma van netbeheerder Alliander. Binnen deze samenwerking met zorgverlener Humanitas, de gemeente Arnhem, welzijnsorganisatie Randstad en de Voedselbank Arnhem zet het initiatief zich in voor mensen die te weinig geld hebben om de energierekening te voldoen. Het initiatief de Energiebank is eigenlijk te vergelijken me de Voedselbank, maar dan voor energie. De organisatie achter de Energiebank is op dit moment nog afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. Meer weten, doneren of meehelpen? Bekijk hier de website van de Energiebank!

 

Te hulp schieten bij financiële problemen

“Wat ons aantrekt in dit initiatief is dat er niet alleen wordt meebetaald aan de energierekening, zodat deze gezinnen meer geld overhouden om zo snel mogelijk uit financiële problemen te komen, maar ook dat deze groep op langere termijn versterkt wordt met informatie over en producten voor energiebesparing”, aldus Olaf Ouwerkerk, Voice of the Customer bij NLE. “Tijdelijke hulp in de vorm van energiecoaches geven een langdurig positief effect op de energierekening van onze klanten. Aan zo’n mooi initiatief verbinden wij als energieleverancier graag onze naam.”

 

Halve energierekening

Door de samenwerking tussen de Nederlandse Energie Maatschappij en de Energiebank worden de energierekeningen van de desbetreffende gezinnen voor een periode van een half jaar gehalveerd. De klant hoeft zo maar de helft van de rekening te betalen, de andere helft wordt rechtstreeks naar de Energiebank verstuurd en betaald.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.