Nederlandse Energie Maatschappij opent eerste snellaadstation


Nederlandse Energie Maatschappij opent eerste snellaadstation

Afbeelding: NLE.nl

Energieleverancier De Nederlandse Energiemaatschappij heeft haar eerst snellaadstation geopend. Bij het NLE-snellaadstation langs de A13 bij Delft kunnen elektrische auto’s extra snel opgeladen worden. Hiermee is de NLE de eerste en enige energieleverancier die zijn eigen laadstations lang de weg exploiteert.

Vanaf juni operationeel

Vanaf de maand juni zal het laadstation ook operationeel zijn. Het nieuwe laadstation is ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar het energiebedrijf al eerder mee samenwerkte. In maart 2016 maakte het energiebedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen. Hiermee wil het bedrijf haar dienstverlening uit breiden door onder ander leaseproposities aan te bieden aan haar trouwe klanten.

"Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep", aldus Harald Swinkels, oprichter en CEO van De Nederlandse Energie Maatschappij. Zijn doel is om het elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling te brengen. De NLE kijkt op dit moment ook naar andere plekken om in de toekomst nog meer laadstations te kunnen openen. "We kijken voortdurend naar de mogelijkheden. Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg", zegt Swinkels.

Binnen 30 minuten op 80 procent

Bij het NLE-snellaadstation kunnen twee auto’s tegelijkertijd opgeladen worden. Binnen 30 minuten kunnen de accu’s voor ruim 80% opgeladen worden. Ook kan er gekozen worden om binnen 15 minuten op te laden en de wagens ’s nachts thuis volledig op te laden. Op het dak van het nieuwe snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die groene energie voor de auto’s leveren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.