Moederbedrijf Nuon investeert flink in duurzame energie


NuonVattenfall, het moederconcern van energieleverancier Nuon, gaat flink investeren in duurzame energie. In de komende twee jaar zal het energieconcern 3 miljard euro gaan investeren. Het grootste deel van deze investering zal op gaan aan projecten gericht op duurzame energieopwekking.

 

Jaarverslag 2016

Deze hoge investering komt naar voren in het jaarverslag van de Zweedse onderneming. Daarnaast wordt ook duidelijk dat Vattenfall in dit en volgend jaar ruim 2 miljard euro investeert in vervangings- en onderhoudsinvesteringen. Van de in totaal 5,2 miljard euro die gespendeerd wordt gaat meer dan 400 miljoen richting Nederland.

 

Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen

Door minder van de komende investeringen wil het energieconcern minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Daarnaast wil het energiebedrijf duurzamer te werk gaan. Om deze reden werd in 2016 ook al afscheid genomen van bruinkoolmijnen- en centrales in Duitsland. Door deze verkoop verlaagde Vattenfall de uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) direct met 70 procent.

 

Investeringen duurzame projecten

De komende jaren zal Vattenfall een hoop geld investeren in wind- en zonne-energie. Daarnaast wordt ook flink geld uitgetrokken voor projecten met het oog op de distributie van energie. Deze investeringen moet Vattenfall op de langere termijn weer een sterkere concurrentiepositie opleveren.

 


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.