Minder C02 uitstoot door supermarkten


energiebesparing-supermarkten
Ook vorig jaar hebben supermarkten een energiebesparing van 2% weten te realiseren. Hiermee hebben zij voldaan aan de doelstelling die is gesteld door het CBL, de branchevereniging voor supermarkten.

Afspraken binnen branchevereniging

Binnen de branchevereniging voor supermarkten is in 2010 afgesproken om de milieubelasting van de branche flink te gaan verminderen. Hierbij is onder andere afgesproken om de belasting met jaarlijks 2% te verminderen. Vooralsnog is dit elk jaar gelukt en zo ook dus in 2014. De energiebesparing bedroeg in 2014 zelfs bijna 3%. Verder is er binnen de branchevereniging voor supermarkten afgesproken om in het jaar 2020 zelfs 20% energieverbetering te realiseren ten opzichte van 2010.

Besparingen op energie

Energiebesparingen in de supermarktsector kunnen vooral worden genomen op het gebied van koelen & vriezen, verlichting en verwarming. Het is voor supermarkten en groothandels eenvoudig om energiebesparende maatregelen te nemen zoals het aanschaffen van led-verlichting. Als de supermarkten de komende jaren doorgaan met deze verbeteringen en een groei van energiebesparing blijven realiseren, dan wordt de doelstelling in 2020 zeker gehaald.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.