MediaMarkt start samenwerking met Budget Energie


Elektronicaketen MediaMarkt gaat vanaf 1 januari 2018 van start met een nieuwe samenwerking met energieleverancier Budget Energie. De samenwerking die MediaMarkt momenteel heeft met energieleverancier Essent zal komen te vervallen. Hierdoor is het vanaf dat moment niet meer mogelijk om een gratis MediaMarkt cadeaubon bij Essent te ontvangen. Met het oog op deze wijziging heeft Essent reeds al een nieuwe actie gelanceerd met een gratis Wehkamp.nl cadeaubon ter waarde van €150,00. Daarnaast kunnen overstappers momenteel ook kiezen voor een €200,00 Bol.com Cadeaukaart bij Essent.

 

Shop-in-shop

Energieleverancier Budget Energie zal in elke MediaMarkt vestiging een shop-in-shop krijgen waar het haar eigen energieproducten zal aanbieden. Volgens Budget Energie-directeur Sjef Peeraer zal hierbij de focus komen te liggen op het eigen 3 Jaar Vast energiepakket. Wanneer klanten dit energieproduct afnemen zullen zij direct een cadeaubon van de MediaMarkt ontvangen die in de winkel verzilverd kan worden. Deze manier van samenwerken werd eerder ook al met Essent gehanteerd, waar overigens wel de nodige kritiek uit voort kwam.

 

Nieuwe samenwerking met Budget Energie

Volgens een woordvoerder van de MediaMarkt evalueren zij elk jaar alle samenwerkingen. Uit de laatste evaluatie is blijkbaar gekomen dat MediaMarkt zich beter kan verbinden met Budget Energie dan met Essent. Volgens de directeur van Budget Energie is de nieuwe samenwerking met de MediaMarkt een grote stap voor het energiebedrijf. Aangezien de energieleverancier nu vooral klanten werft via vergelijkingswebsites en collectieve inkopen spreekt Budget Energie met de nieuwe samenwerking weer een nieuwe groep consumenten aan. Hierdoor verwacht de directeur dan ook een sterke groei van het bedrijf. In aanloop naar 1 januari 2018 zal Budget Energie veel verkopers gaan aannemen en opleiden. Daarnaast wordt de lancering van ongeveer 50 shop-in-shops alvast voorbereid.

 

Energiecontracten met risico

De samenwerking die Essent eerder met MediaMarkt voerde verliep erg goed van 2011 tot 2014. In 2014 leek de samenwerking echter een dure operatie te worden voor Essent. Zo leek de energieleverancier miljoenen euro’s boete te moeten betalen aangezien het niet de wettelijk verplichte bedenktijd van veertien dagen zou hebben gehanteerd. Achteraf viel alles echter mee en stelde de rechter Essent in het gelijk.

Reageer op dit artikel

  Volgen  
Abonneren op