MediaMarkt start samenwerking met Budget Energie

Elektronicaketen MediaMarkt gaat vanaf 1 januari 2018 van start met een nieuwe samenwerking met energieleverancier Budget Energie. De samenwerking die MediaMarkt momenteel heeft met energieleverancier Essent zal komen te vervallen. Hierdoor is het vanaf dat moment niet meer mogelijk om een gratis MediaMarkt cadeaubon bij Essent te ontvangen. Met het oog op deze wijziging heeft Essent reeds al een nieuwe actie gelanceerd waarmee klanten profiteren van een gratis €150,00 Bol.com Cadeaubon!.

 

Shop-in-shop

Energieleverancier Budget Energie zal in elke MediaMarkt vestiging een shop-in-shop krijgen waar het haar eigen energieproducten zal aanbieden. Volgens Budget Energie-directeur Sjef Peeraer zal hierbij de focus komen te liggen op het eigen 3 Jaar Vast energiepakket. Wanneer klanten dit energieproduct afnemen zullen zij direct een cadeaubon van de MediaMarkt ontvangen die in de winkel verzilverd kan worden. Deze manier van samenwerken werd eerder ook al met Essent gehanteerd, waar overigens wel de nodige kritiek uit voort kwam.

 

Bol.com Actie Essent vs MediaMarkt Aanbieding Budget Energie

Budget Energie stelt dat het erg voordelig is en dit zal men bij de MediaMarkt beamen, maar hoe voordelig is deze aanbieding nou werkelijk? Als vergelijkingswebsite vonden wij dit ook erg interessant en daarom namen we de proef op de som. Wanneer we de MediaMarkt aanbieding van Budget Energie bijvoorbeeld vergelijken met de Bol.com aanbieding van Essent dan hebben we een goed beeld. Op basis van een gemiddeld energieverbruik (2.910 kWh per jaar en 1.410 m3 gas per jaar) kwamen wij op de volgende jaarkosten;

  • Budget Energie; €1792,93 (Exclusief €150,00 korting)
  • Essent; €1761,29 (Exclusief €150,00 cadeaubon)

Op basis van deze uitkomsten kunnen we stellen dat Budget Energie helemaal niet zo voordelig is. Zo liggen de jaarkosten ruim €30,00 hoger en de welkomstkorting heeft ook nog eens een waarde die €50,00 lager ligt als die bij Essent. Daarnaast is de Bol.com actie ook nog eens handig omdat u deze cadeaubon ten alle tijden online kunt spenderen.

Als alternatief voor beide aanbiedingen hebben we overigens ook nog diverse zeer scherpe aanbiedingen in onze energievergelijker. Op basis van het eerder genoemde gemiddelde energieverbruik betaalt u hierin bij Nuon bijvoorbeeld slechts €1763,74 per jaar exclusief €200,00 welkomstkorting. Dit betekent dat u het eerste jaar slechts €1563,74 betaalt versus €1742,93 bij Budget Energie. Tel uit uw winst!

 

Budget Energie Mediamarkt Aanbieding vs Essent Bol.com Actie
Budget Energie Mediamarkt Aanbieding vs Essent Bol.com Actie

 

Nieuwe samenwerking met Budget Energie

Volgens een woordvoerder van de MediaMarkt evalueren zij elk jaar alle samenwerkingen. Uit de laatste evaluatie is blijkbaar gekomen dat MediaMarkt zich beter kan verbinden met Budget Energie dan met Essent. Volgens de directeur van Budget Energie is de nieuwe samenwerking met de MediaMarkt een grote stap voor het energiebedrijf. Aangezien de energieleverancier nu vooral klanten werft via vergelijkingswebsites en collectieve inkopen spreekt Budget Energie met de nieuwe samenwerking weer een nieuwe groep consumenten aan. Hierdoor verwacht de directeur dan ook een sterke groei van het bedrijf. In aanloop naar 1 januari 2018 zal Budget Energie veel verkopers gaan aannemen en opleiden. Daarnaast wordt de lancering van ongeveer 50 shop-in-shops alvast voorbereid.

 

Klachten Budget Energie actie MediaMarkt

Ondanks dat MediaMarkt een grote en betrouwbare winkelketen is zijn er online ook veel klachten te vinden over de aanbieding i.s.m. Budget Energie. Zo zijn er diverse consumenten die klagen over het feit dat de werkelijke kosten flink verschillen van de voorgespiegelde kosten in de MediaMarkt. Zo dacht Martin €105,00 per maand te gaan betalen, maar het geadviseerde termijnbedrag dat werd gecommuniceerd via Budget Energie werd €151,00. Een extreem groot verschil. Naast deze klacht zijn er nog extremere klachten. Zo zou iemand een contract op andermans naam afgesloten hebben om te profiteren van de MediaMarkt korting van €150,00. Dit onwetende slachtoffer werd vervolgens door Budget Energie verplicht om over te stappen of de korting van €150,00 zou moeten worden terugbetaalt. Dit terwijl deze persoon nooit is overgestapt en geen gebruik gemaakt heeft van de korting van €150,00! Om deze reden raden wij u aan om voorzichtig te zijn met deze aanbieding.

 

Energiecontracten met risico

De samenwerking die Essent eerder met MediaMarkt voerde verliep erg goed van 2011 tot 2014. In 2014 leek de samenwerking echter een dure operatie te worden voor Essent. Zo leek de energieleverancier miljoenen euro’s boete te moeten betalen aangezien het niet de wettelijk verplichte bedenktijd van veertien dagen zou hebben gehanteerd. Achteraf viel alles echter mee en stelde de rechter Essent in het gelijk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “MediaMarkt start samenwerking met Budget Energie”

Inhoudsopgave