Laatste windturbines Gemini Offshore Windpark geplaatst


Laatste windturbines Gemini Offshore Windpark geplaatst

Afgelopen dinsdagnacht zijn de laatste van de in totaal 150 windturbines bij het Gemini Offshore Windpark geplaatst. Met deze mijlpaal is het windpark weer een stukje dichter bij het opwekken van duurzame energie voor 1,5 miljoen mensen in Nederland.

Offshore installatieschepen Aeolus en Pacific Osprey van Van Oords hebben sinds februari dit jaar alle 150 windturbines geplaatst. De 4.0MW-windturbines worden geproduceerd door Siemens en zullen medio 2017 volledig operationeel worden. Eerder geplaatste windturbines leveren wel al enkele tijd duurzame energie aan het energienetwerk.

Wanneer het windpark volledig werkzaam is zal het naar verwachting zorgen voor 1,25 miljoen ton minder CO2-uitstoot. Hierdoor draagt het Gemini Windpark bij aan het behalen van de doelstellingen die opgesteld zijn door de Nederlandse overheid en de Europese Unie.

Samenwerking Van Oord en Siemens

De bedrijven Van Oord en Siemens waren gezamenlijk verantwoordelijk voor de plaatsing van de windturbines. ’’De installatie liep geheel volgens schema,’’ vertelt Didi te Gussinklo Ohmann, Project Directeur van Van Oord. ‘’We zijn uiterst tevreden over de samenwerking tussen Gemini, Siemens en Van Oord. We kijken terug op een zeer succesvolle uitvoering van een groot en complex project, wat een positieve bijdrage heeft in de ontwikkeling en het competitief maken van de offshore windindustrie.’’

Lees ook: Eerste windmolens geplaatst in windpark Gemini.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.