Klanten Vattenfall kunnen investeren in zonnepark Hemweg-terrein

Na eerdere succesvolle crowdfundingsacties voor zonneparken bij Vattenfall energiecentrales in Velsen en Eemshaven kunnen Vattenfall klanten nu deelnemen aan een crowdfunding voor een nieuw Amsterdams zonnepark. Vattenfall wil met het project ‘’Samen in Zon’’ een zonnepark aanleggen op het terrein van de Hemwegcentrale langs de A10. Door het realiseren van een nieuw zonnepark wil de energieleverancier een actievere rol nemen in de Nederlandse energietransitie.

 

Zonnepark Hemwegcentrale

Het te bouwen zonnepark op het Hemweg-terrein zal bestaan uit een totaal van 6.440 zonnepanelen. Hiermee is het nieuwe zonnepark goed voor ongeveer 2 MWp groene stroom. De totale kosten voor het zonnepark zijn geraamd op 1,9 miljoen euro. Hiervan zal 1 miljoen worden opgehaald door middel van obligaties die gekocht kunnen worden door Vattenfall klanten. Klanten kunnen vanaf nu tot 24 april inschrijven voor de crowdfunding. Elk klant kan tot een maximum van 8 obligaties kopen voor het project ‘’Samen in Zon’’ Amsterdam. De obligaties kosten €250,00 per stuk. Het uiteindelijke rendement van deze obligaties kan oplopen tot 4,5%. Daarnaast dragen obligatiehouders op deze manier bij aan het fossielvrij maken van onze samenleving.

 

Binnen één generatie fossielvrij

Vattenfall heeft één belangrijke doelstelling; ‘’Binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk maken’’. Dit is een ambitieuze doelstelling, maar zeker niet onmogelijk. Om deze doelstelling te behalen wil het bedrijf onder andere af van alle vormen van fossiele energiebronnen en over gaan op CO2-vrije energiebronnen. Om deze reden richt het Zweedse bedrijf zich steeds meer op duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie. Daarnaast zal het de energiecentrale in Amsterdam, die draait op gas, sluiten per eind 2019. De grond die hiermee vrij komt wil het bedrijf gaan gebruiken voor duurzame industriële energievoorziening. Hiermee is ‘’Samen in Zon’’ Amsterdam alvast een mooie voorzet.

 

Tientallen projecten in ontwikkeling

De nieuwe crowdfundingsactie voor het zonnepark  ‘’Samen in Zon’’ is niet Vattenfall haar enige duurzame energieproject. Sinds het opstarten van de speciale bedrijfseenheid ‘’Zon en Batterijen’’ heeft het bedrijf grote stappen gezet op het gebied van zonne-energie. Dit heeft geresulteerd in twee grote zonneparken in Velsen en Eemshaven. Daarnaast zijn er momenteel nog tientallen andere projecten in ontwikkeling. Een belangrijk project voor dit jaar is de bouw van zonnepark Coevorden. Dit zonnepark bestaat uit ongeveer 18.000 zonnepanelen die goed zijn voor 6,7 MWp duurzame stroom.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave