Klanten Qurrent hekelen besluit sponsoring Feyenoord


Energieleverancier Qurrent ontving de afgelopen dagen diverse negatieve reacties omtrent hun nieuwe sponsordeal met Feyenoord. Het was zelfs zo druk, dat de energieleverancier tientallen extra klantenmedewerker in moest zetten om alle telefoontjes en tweets te verwerken. Hierbij gaat het niet alleen om klanten die toevallig Ajax supporter zijn. Maar ook om veel klanten die het zonde van het geld vinden.

 


 

Focus op duurzame energie

Qurrent staat voornamelijk bekend om de focus op duurzame energie. En daar heeft voetbal volgens veel klanten niks mee te maken. Om deze reden zijn veel klanten boos. De totale sponsoring van 4,5 miljoen euro per jaar zou beter in nieuwe energieprojecten gestoken kunnen worden. Maar hier denkt directeur Richard Klatten van Qurrent toch anders over.

 

‘’We wisten van tevoren dat dit sponsorschap gemengde reacties zou oproepen. We hebben hier goed over nagedacht. Juist deze manier van sponsoring geeft ons een enorme naamsbekendheid. Die helpt ons om te groeien. En alleen door te groeien kunnen we echt impact creëren, en meer duurzame energieprojecten opstarten. Bovendien kunnen we zo de Feyenoordachterban mobiliseren.’’ Richard Klatten, Qurrent.

 

Nieuwe aanmeldingen

Volgens de Qurrent directeur staan er tegenover enkele opzeggingen ook honderden nieuwe aanmeldingen. ‘’Ook veel partijen waarmee wij samenwerken zien onze overeenkomst met Feyenoord juist als een investering in duurzaamheid.’’ Ondanks de vele nieuwe aanmelding loopt energieleverancier Qurrent wel al jaren verlies. Het bedrijf hoopt in 2019 voor het eerste echt winst te gaan maken. Of dit lukt na deze omstreden sponsordeal moet nog afgewacht worden.

”De deal met Feyenoord is van belang voor onze groeistrategie” Richard Klatten, Qurrent.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.