Klanten Nederlandse Energie Maatschappij krijgen dubbele energierekening


Nederlandse Energie MaatschappijAlle klanten van de Nederlandse Energie Maatschappij ontvangen volgende maand een dubbele energierekening. De energieleverancier wil namelijk dat klanten voortaan in plaats van achteraf, vooraf de energierekening betalen. Het gaat in totaal om honderdduizenden aansluitingen.

 

Verzet klanten

De Nederlandse Energie Maatschappij zou deze actie ondernemen om wanbetalers aan te pakken. De maatregel stuit bij veel klanten op verzet. Volgens Joyce Donat, van de Consumentenbond, lijkt het erop dat het juridisch gezien mag. Maar of het wenselijk is, is een ander verhaal. “Je moet uitgaan van je gewone klant”, zegt Donat. “Die groep wanbetalers is maar heel klein.”

De Consumentenbond roept de NLE op om transparanter te zijn over de nieuwe maatregel. “Door mensen vooraf te laten betalen geniet de NLE een rentevoordeel, dat moet volgens ons dan wel bij de klant terechtkomen. Laat dat financiële voordeel dan ook zien in de tarieven, vinden wij.”

 

Boetevrij overstappen

De Nederlandse Energie Maatschappij komt klanten die door de dubbele energierekening willen overstappen tegemoet door ze boetevrij over te laten stappen. Mensen die willen blijven, maar door de dubbele rekening in de problemen komen, kunnen een betalingsregeling treffen met de NLE. Wat vindt u van deze maatregel van de Nederlandse Energie Maatschappij? Laat het hieronder weten in een reactie.

Ook overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze energievergelijker.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “Klanten Nederlandse Energie Maatschappij krijgen dubbele energierekening