Kabinet overweegt sluiting twee extra kolencentrales


grijze-energie-energiecentrale

Het kabinet streeft er naar om in het jaar 2020 in totaal zeven van de tien kolencentrales te hebben gesloten. Er is al bekend gemaakt dat er vijf kolencentrales worden gesloten, en daar bovenop wil het kabinet er dus twee extra laten sluiten. Hierbij zou het gaan om kolencentrale Amercentrale 9 (vlakbij Geertruidenberg) en Hemweg 8 ( bij Amsterdam).

Klimaatakkoord

Aanleiding voor de sluiting van twee extra kolencentrales zijn de afspraken die zijn gemaakt tijdens de klimaattop in Parijs en de uitspraak van de rechter in de klimaatzaak. Deze rechter stelde dat Nederland te weinig doet om zijn doelen te halen wat betreft het minderen van broeikasgassen.

Obstakels

Staatssecretaris Dijkstra heeft laten weten dat er onderzocht wordt wat de eventuele obstakels zijn voor de sluiting van deze twee kolencentrales. ‘ Als we twee extra kolencentrales willen sluiten, dan moet er bekeken worden of er nog genoeg energie kan worden geleverd aan de Nederlandse huishoudens en wat de extra sluiting voor juridische problemen oplevert’ aldus Staatssecretaris Dijkstra.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.